Ništa od susreta Austrije i BiH

Radiosarajevo.ba
Ništa od susreta Austrije i BiH

Najavljeni prijateljski susret naše reprezentacije u Beču 12. avgusta sa Austrijom ipak se neće održati.

Međutim, jučer je BH sportska javnost po ko zna koji put razočarana, utakmice sa Austrijom kako stvari stoje neće ni biti, javljaju mediji u našoj zemlji.

Predsjednik N/FBiH Iljo Dominiković saznao je od medija da utakmice sa Austrijom neće biti.

"Ne igramo sa Austrijom? Pa vi ste mi prvi prenijeli tu informaciju, ja o tome zaista ne znam ništa, jučer smo imali seminar protiv rasizma i nacionalizma na sportskim terenima. Neodigravanje utakmice sa Austrjom se uopšte nije spominjalo", rekao je Iljo Dominković za sportin.ba

U nastavku razgovora za sportin.ba Dominković je potvrdio da na adresu nogometnog saveza nikad nije stigla zvanična ponuda iz Austrije. Ć

"Za buru oko odigravanja te utakmice krivi su pojedinci iz saveza, zbog toga jer su tu vijest objavili kao bombastičnu. Radi se o tome da je jedan austrijski agent samo iznio mogućnost igranja utakmice sa njihovom reprezentacijom koja je slobodna u tom terminu. To nam je rečeno na sjednici u Tesliću, ali konkretno do danas na našu adresu nije stiglo ništa. Ja zaista nemam pojma o tome. Podržavam odigravanje te utakmice, bila bi to sjajna provjera pred nastavak kvalifikacija, ali to je bila samo mogućnost, ništa više", rekao je Dominković.

“Austrija nije mogla otkazati mečsa BiH kada on u biti nikada nije ni dogovoren. Po jedini mediji pogrešno su prenijeli in formaciju. Naime, mi smo ima li sa mo usmeni razgovor, ali službena ponuda Austrijskog nogometnog saveza nikada nije došla, pa je ni smo niti razmatrali", kazao je za Oslobođenje Sulejman Čolaković, predsjednik N/FSBiH.

Utakmica sa Omanom nije pod znakom pitanja

"Sve bi trebalo da bude u redu. Prekjučer sam u savezu pogledao prijedlog o odigravanju te utakmice. Utakmica bi se trebala igrati, ostalo je samo još da utvrdimo nekoliko detalja, kao mjesto. U medijima se pojavila informacija da ćemo igrati u Kanu, ali na ugovoru koji je ispred mene stoji da će se mjesto naknadno utvrditi. Ja se nadam da problema neće biti i da ćemo uskoro staviti paraf na taj ugovor", kazao je Iljo Dominković za sportin.ba.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak