Ni Džeko, a ni Rakitić: Gattuso u Hajduku dobio najbolje moguće pojačanje za napad na titulu

0
Radiosarajevo.ba
Ni Džeko, a ni Rakitić: Gattuso u Hajduku dobio najbolje moguće pojačanje za napad na titulu

Hajduk iz Splita u novu sezonu ulazi s velikim ambicijama, a navijači ovog kluba se nadaju šampionskoj tituli s novim trenerom, legendarnim Gennarom Gattusom.

Dio priprema za narednu takmičarsku godinu Hajduk je odradio u Sloveniji, da bi zatim uslijedio povratak u Split i dva dana odmora. Nogometaši se na trening vraćaju danas, dok su navijače tima s Poljuda dočekale sjajne vijesti.

U momentima kada se špekuliše o dolascima Edina Džeke i Ivana Rakitića, trener Gennaro Gattuso i pristalice "Bilih" dobili su, mnogi bi rekli, najbolje moguće pojačanje.

Zelenski poziva Ruse na pregovore o miru, oglasio se Kremlj, ali i Amerikanci

Naime, vraća se Ivan Perišić. Hrvatski reprezentativac je dobio slobodno nakon Europskog prvenstva gdje se "Vatreni" nisu baš proslavili, obzirom da su ispali još u grupnoj fazi.

Uprkos tome što nije bio dio momčadi, Perišić se nije opuštao poslije nastupa na Euru i trenirao je maksimalno ozbiljno. Gattusovoj ekipi bi se na taj način trebao priključiti potpuno fizički spreman i stati rame uz rame sa ostalim igračima.

Gattuso srušio Mourinha: Džeko i društvo poraženi od Hajduka

Njegov povratak posebna je stvar za sve i kao što smo spomenuli, mogao bi biti najveće moguće pojačanje za Hajduk. Nakon povrede koju je imao, ovaj 35-godišnjak definitivno nije bio pravi, ali od početka ove sezone trebao bi da bude, naročito poslije odrađenih priprema, piše AM Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak