Neviđeni skandal, selektor tjerao igračice na seks: 'Ako te pita, onda moraš reći da'

1
Radiosarajevo.ba
Neviđeni skandal, selektor tjerao igračice na seks: 'Ako te pita, onda moraš reći da'

Glavni trener zambijske reprezentacije Bruce Mwape (63), koja se priprema debitovati na Svjetskom prvenstvu za žene, optužen je za seksualno zlostavljanje, a slučaj je prošle godine proslijeđen svjetskoj organizaciji FIFA-i na istragu, piše Jutarnji.hr.

O svemu je anonimno progovorila jedna od reprezentativki, koja tvrdi da je trener tjerao igračice da moraju spavati s njim ako žele zadržati svoje mjesto u ekipi.

"Ako želi spavati s tobom, moraš reći da. Postalo je normalno da trener spava s reprezentativkama", rekla je za The Guardian.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Predsjednik Zambijskog nogometnog saveza Andrew Kamanga potvrdio je kako su optužbe proslijeđene FIFA-i i zambijskoj policiji još prošle godine i da je to stara priča.

Zambijski savez pokrenuo je vlastitu istragu prošle godine, ali također nije imenovao nijednog dužnosnika ili trenera u to vrijeme. Navodno su i drugi zambijski treneri i dužnosnici bili optuženi za nedolično seksualno ponašanje, uključujući i trenera ženske ekipe do 17 godina.

Zanimljivost iz Engleske: Derbi između Liverpoola i Chelsea trajao samo šest minuta

Za razliku od muške reprezentacije, ženske seniorke plasirale su se na Svjetsko prvenstvo koje će se ovog mjeseca održati u Australiji i Novom Zelandu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak