Nema kazne za Eduarda

Radiosarajevo.ba
Nema kazne za Eduarda

Hrvatskom nogometnom reprezentativcu i članu Arsenala Eduardu da Silvi ukinuta je kazna koju mu je zbog navodnog simuliranja odredila Evropska nogometna federacija (UEFA).

Žalbena komisija UEFA-e u ponedjeljak je razmatrala žalbu Arsenala i ustanovila kako nema čvrstih dokaza da je Eduardo u uzvratnoj utakmici 4. pretkola Lige prvaka protiv Celtica odglumio prekršaj nakon kojega je sudac pokazao na bijelu točku.

“UEFA-ina Žalbena komisija usvojila je žalbu Arsenala na kaznu od dvije utakmice zabrane igranja u Ligi prvaka za njihova napadača Eduarda. Nakon ispitivanja svih dokaza, konkretno iskaza sudije i sudačkog nadzornika, te pregledavanja nekoliko video snimaka, nismo utvrdili da je sudija bio prevaren prilikom dosuđivanja kaznenog udarca. Stoga je poništena odluka UEFA-ine Kontrolne i Disciplinske komisije od 1. septembra, kojom je igrač suspendiran na dvije utakmice u UEFA-inim natjecanjima”, stoji u priopćenju UEFA-e.

Odmah se saopštenjem oglasio i londonski klub.

“Zahvalni smo što se Žalbena komisija fokusirala na dokaze i donijela ispravnu odluku u ovom slučaju. Bili smo u mogućnosti pokazati kako je postojao kontakt između vratara i Eduarda i kako prethodna odluka Disciplinske komisije treba biti poništena. U potpunosti podržavamo fair-play u nogometu i vjerujemo da je važno da UEFA osigura jasne i sveobuhvatne standarde koji će se dosljedno primjenjivati. Drago nam je što možemo ovaj slučaj ostaviti iza nas i posvetiti se utakmicama koje su pred nama”, stoji u Arsenalovom priopćenju.

Ova odluka znači da Eduardo slobodno može konkurirati za utakmicu 1. kola Lige prvaka u kojoj njegov klub u srijedu gostuje kod Standarda u Liegeu.

nogometni-magazin.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak