Naši u Evropi

Radiosarajevo.ba
Naši u Evropi

Bh. reprezentativci u najjačim ligama na imali su zapažene uloge u svojim klubovima.

Najzapažniji nastup imao je kreator igre bh. reprezentacije Zvjezdan Misimović, koji je postigao pogodak i asistirao Martinsu za pogodak protiv Hamburga. Edin Džeko odigrao je svih 90 minuta za Vukove, ali se nije uspio upisati u listu strijelaca. Unatoč odličnoj igri bh. reprezentativaca Wolfsburg je na svom stadionu zabilježio poraz od HSV-a 2:3. Podsjetimo, Misimović će zbog kartona propustiti sljedeći kvalifikacioni usret reprezentacije BiH protiv Armenije.

Vezano: Misimović strijelac u porazu Wolfsburga (VIDEO)

Ne treba mnogo paničariti zbog toga, jer na toj poziciji Ćiro Blažević ima odličnu zamjenu. Mladog igrača Lyona Miralema Pjanića, koji je u samo 4 dana postigao dva gola za svoj klub. Prvo je sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca otvorio golijadu protiv Anderlechta, a zatim i postigao treći pogodak u pobjedi Lyona nad Auxerreom. Uz dvije asistencije protiv Irana, Pjanić je na odličnom putu da u budućnosti postane vođa našeg nacionalnog tima.

Vezano: Pjanić strijelac u pobjedi Lyona

Montpellier našeg Emira Spahića slavio je sa 2:0 protiv Sochauxa, a kapiten bh. reprezentacije odigrao je čitavu utakmicu.

Njemački drugoligaš Furth u kojem nastupa Mirko Hrgović, kojeg je selektor Blažević nakon pauze od nekoliko utakmica odlučio pozvati za predstojeće kvalifikacione susrete, slavio je protiv Cottbusa 3:1. Hrgović je odigrao svih 90 minuta za svoj klub, a početkom drugog dijela zaradio je žuti karton.

Eintracht Frankfurt našeg Zlatana Bajramovićao odnio je bod sa gostovanja kod Kolna, odigravši bez pogodaka. Bajramović je u igru ušao u 73. minuti što može radovati selektora Blaževića, jer se Zlatan očigledno oporavio od povrede palca.

Treba dodati i to da je Hoffenheim naših Salihovića i Ibiševića odigrao 0:0 na svom stadionu protiv Schalkea.

Kaiserslautern za kojeg nastupa Dario Damjanović remizirao je sa Aachenom, a naš reprezentativac nije nastupao u tom susretu. Lech Poznan našeg Semira Štilića poražen je na gostovanju kod Cracovije. Ni Senijad Ibričić nije imao mnogo sreće. Njegov Hajduk poražen je sa 2:0 na gostovanju na Kantridi kod Rijeke.

Sanel Jahić nije nastupao za Aris koji je sa 1:0 savladao Atromitos. Jahić se nalazi u Engleskoj gdje pregovara sa nekoliko tamošnjih klubova. Međutim, kako sada stvari stoje Jahić karijeru neće nastaviti na Ostrvu, ali bi svejedno trebao promijeniti sredinu. Za njegove usluge zainteresovan je AEK Dušana Bajevića. Podsjetimo Bajević je, dok je sjedio na klupi Arisa, doveo Jahića u klub iz Soluna, a sada ga ponovo želi voditi u atinskom timu.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak