Najskuplji golman u historiji pronašao novi klub: Evo gdje nastavlja karijeru

0
Radiosarajevo.ba
Najskuplji golman u historiji pronašao novi klub: Evo gdje nastavlja karijeru

Kepa Arrizabalaga (29) je novi golman engleskog premierligaša Bournemoutha. Odlazi na jednogodišnju posudbu iz Chelseaja.

Podsjetimo, Kepa je prošlu sezonu također proveo na posudbi, i to u Real Madridu, gdje je doveden kako bi zamijenio Thibauta Courtoisa, koji je morao gotovo cijelu sezonu propustiti zbog teške povrede koljena.

No, u novembru prošle godine Kepa je zaradio povredu aduktora tokom zagrijavanja za susret te do kraja sezone više nije imao status prvog golmana.

Zukan Helez na Jablaničkom jezeru: 'Situacija bi bila ozbiljnija da je reakcija zakasnila'

Kepa je u Chelsea stigao u ljetnom prijelaznom roku 2018. godine iz Athletic Bilbaa u transferu "teškom" 80 miliona eura, što je još uvijek svjetski rekord u plaćenoj odšteti za jednog golmana.

Nije ni blizu ispunio očekivanja za toliku cifru. Trebao je zamijeniti Courtoisa koji je na ljeto 2018. godine preselio u Real iz Chelseaja. No, Španjolac je imao mukotrpnih šest godina u zapadnom Londonu.

Bio je 'jedinica' u svoje prve dvije sezone, ali je izgubio status prvotimca od Edouarda Mendyja, a nakon toga ga je vratio za vrijeme većeg dijela sezone 2022./23.

Chelsea je prošlog ljeta doveo Roberta Sancheza iz Brightona kao svog novog golmana i Kepu više nije imao mjesta, piše sportam.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak