Nagelsman napravio nekoliko promjena za utakmicu protiv BiH: Ovi igrači dolaze na Bilino Polje

0
Radiosarajevo.ba
Nagelsman napravio nekoliko promjena za utakmicu protiv BiH: Ovi igrači dolaze na Bilino Polje


Reprezentacija Bosne i Hercegovine će u okviru trećeg kola grupe 3 divizije A UEFA Lige nacija odmjeriti snage s reprezentacijom Njemačke.

Susuret na Stadionu “Bilino Polje” u Zenici je na rasporedu 11. oktobra i sasvim je razumljivo da za njega vlada ogromno interesovanje. Ulaznice su odavno rasprodane, a sada se pomno prati svaka aktuelnost vezana za ovaj duel.

Selektor fudbalske reprezentacije Njemačke Julian Nagelsmann objavio je spisak igrača na koje računa u predstojećim utakmicama protiv Bosne i Hercegovine i Nizozemske.

Objavljen konkurs za dodjelu stipendija dr. Azra Spahić i dr. Alma Suljić za akademsku 2024/25

Novo ime na spisku njemačkog nacionalnog tima koji 11. oktobra gostuje u Zenici je Tim Kleindienst, napadač Borussije Moenchengladbach koji mijenja povrijeđenog Niclasa Fullkruga.

U tim se vratio Serge Gnabry koji je propustio UEFA Evropsko prvenstvo zbog povrede, a Nagelsmann računa i na Antonija Rudigera, stopera Real Madrida koji je od selektora dobio odmor nakon Evorpskog prvenstva.

Kapiten Borussije Dortmund Emre Can i njegov saigrač Maximillian Beier, za razliku od septembarskih utakmica, nisu dobili poziv.

Spisak reprezentacije Njemačke za duele protiv Bosne i Hercegovine i Nizozemske izgleda ovako:

Golmani: Oliver Baumann, Janis Blaswich, Alexander Nübel.

Odbrana: Waldemar Anton, Benjamin Henrichs, Joshua Kimmich, Robin Koch, Maximilian Mittelstädt, David Raum, Antonio Rüdiger, Nico Schlotterbeck, Jonathan Tah.

Vezni red: Robert Andrich, Chris Führich, Pascal Groß, Jamal Musiala, Aleksandar Pavlovic, Angelo Stiller, Florian Wirtz.

Napad: Serge Gnabry, Kai Havertz, Deniz Undav, Tim Kleindienst.

Podsjetimo, utakmica između Bosne i Hercegovine i Njemačke je na rasporedu u petak, 11. oktobra, od 20:45 na Stadionu Bilino polje u Zenici, piše SC Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak