Na Grbavici nema treninga dok igrači ne prime platu

Radiosarajevo.ba
Na Grbavici nema treninga dok igrači ne prime platu

Početak 2009. godine najteži je period u istoriji za igrače i navijače Željezničara.

Igrači najtrofejnijeg kluba u državi štrajkuju već nekoliko dana zato što im klub nije isplatio zaostale plate.

Na sastanku uprave i igrača čelnici kluba obećali su igračima plate u srijedu, ali oni su odbili trenirati dok ne dobiju ptraživanja.

Ista situacija je i sa radnicima Željezničara, koji u posljednjih mjeseci gotovo nikako ne dobivaju zarađeno, a penziono-invalidsko je misaona imenica.

“Obećali su nam jednu platu, ali nećemo trenirati dok nam je ne isplate“, rekao je za Oslobođenje kapiten Željezničara Edis Mulalić nakon sastanka sa direktorom kluba Samirom Ahmedbegovićem.

"Ako nam u srijedu isplate platu, tada ćemo i trenirati, a do tada i dalje ćemo raditi individualno", tvrdi štoper Plavih.

Na sastanku sa igračima nije bilo predsjednika kluba Faruka Telibećirovića.

“Ne znam gdje je pred sjednik, ni sam mu ni žena, ni mama. Zna da je štrajk i zna da je sastanak u 12 sati. Zvao sam ga, ali je nedostupan“, odgovorio je Ahmedbegović i dodao da podržava igrače u njihovim finansijskim potraživanjima, ali da zbog sebe moraju trenirati.

Sličnog mišljenja je i trener Demir Hotić, koji se vratio iz Njemačke, iako trenutno nema skim raditi, a nadao se da će od ponedjeljka izvesti igrače na teren, s obzirom na to da je utakmica protiv Zvijezde u Gradačcu sve bliža.

Igračima duguju pet plata

Prema pisanju Oslobođenja, klub igračima duguje pet plata, a pojedincima kiriju za 3-4 mjeseca. Igrači su se žalili i na uslove u kojim treniraju, kako moraju čekati na vlastiti teren, te kako nemaju odgovarajuću opremu za rad.

oslobođenje/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak