Mourinho za ispadanje iz Lige prvaka okrivio sudije, pa pitao novinara: "Jeste li gledali utakmicu?"

0
Radiosarajevo.ba
Mourinho za ispadanje iz Lige prvaka okrivio sudije, pa pitao novinara: "Jeste li gledali utakmicu?"

Jose Mourinho nije uspio odvesti Fenerbahče u Ligu prvaka nakon što je Lille slavio u revanšu u Istanbulu i s ukupnim rezultatom 2:1 prošao u play-off.

Portugalski stručnjak bio je izuzetno ljut na suđenje španskog sudijskog tima, kojeg smatra direktno odgovornim za ispadanje Fenera.

Posebno ga je razljutio penal dosuđen u samoj završnici produžetka, koji je na kraju presudio utakmicu. Mourinho je izrazio nezadovoljstvo situacijom.

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Stop za bivšu snajku

"Bolje da ništa ne kažem o penalu. Samo sudija na terenu i u VAR sobi znaju zašto je ovo bio penal".

Također se požalio na odugovlačenje igre od strane igrača Lillea.

"Sudija je tu da se pobrine da ni jedna momčad ne krade vrijeme. Mora se pobrinuti da igrači poštuju fudbal kao igru. Ne želim kritikovati protivnika, i oni su naporno radili da bi došli do rezultata, ali da su dali žuti karton za zadržavanje u prvih 20 minuta, sve bi bilo drugačije".

Fenerbahče sada seli u Europsku ligu gdje će pokušati izboriti grupnu fazu takmičenja.

"Možemo napraviti dobar posao u Europskoj ligi, ali ako... Ne želim završiti ovu rečenicu, jer ako je završim, mogao bih upasti u ozbiljne nevolje", istaknuo je Mourinho.

Naravno, opet je mislio na sudije i suđenje.

"Danas je jedna ekipa zaslužila pobjedu, a na kraju druga slavi. Realist sam, nikad ne bismo uspjeli doći do finala Lige prvaka, ali imamo šanse u Europskoj ligi".

Na pitanje turskih novinara što je pošlo po zlu za Fenerbahče, Mourinho je u odgovorio u svom stilu.

"Jeste li gledali utakmicu? Trebam li vam išta više objašnjavati?".

Liga prvaka nije bila prioritet čelnika kluba, njihov glavni cilj je osvajanje naslova prvaka Turske, pa Portugalac za sada može mirno spavati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak