Mostarski derbi Pod Bijelim Brijegom

Radiosarajevo.ba
Mostarski derbi Pod Bijelim Brijegom

U srijedu se igraju preostala tri susreta devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Najzanimljivije će biti u Mostaru gdje se igra gradski derbi. Na Pecari gostuje Sarajevo, a Slavija dočekuje Modriču.

Utakmicu u Mostaru će obezbijeđivati 150 zaštitara, što je do sad najveći broj na jenoj utakmici. Za navijače Veleža bit će odvojen gornji dio zapadne tribine. Navijaći Veleža će, prema posljednjim najavama, stići pod Bijeli Brijeg organizovano u autobusima i kombijima. Rođenim je osigurano 500 ulaznica.

Na utakmicu neće biti dozvoljeno unošenje tvrdih predmeta, a ulaz će biti zabranjen osobama u vidno alkoholiziranom stanju. Zabranjeno je i isticanje transparenata sa uvrjedljivim sadržajem.

Zrinjski - Velež

Prednost domaćeg terena imaju igrači Zrinjskog, dok se Velež oslanja na efikasnost i dobre igre u dosadašnjem dijelu prvenstva.

"Već sam se odlu­čio za 18 igra­ča ko­ji će bi­ti u kon­ku­ren­ci­ji za der­bi. Svi su spre­mni i ma­ksi­mal­no kon­cen­tri­sa­ni za su­traš­nju uta­kmi­cu - ka­že Ab­du­lah Ibra­ko­vić, tre­ner Ve­le­ža za San i dodao: "Zrinj­ski re­spe­ktu­jem, ali na­še am­bi­ci­je su tri­jumf. Vri­je­me je za to", za­vršio je Ibra­ko­vić.

"Tradicije su tu da se ruše. S obzirom na našu formu i naš kvalitetu možemo pobijediti Zrinjski. To će biti dobra utakmica i mislim da tko god dođe na stadion, neće požaliti", rekao je Ibraković.

Velež nikada nije pobjedio Pod Bijelim Brijegom, pa domaćini i u tome vide prednost.

- Nema razloga da utakmicu ne čekamo u miru. Igre i rezultati u posljednje vrijeme otkrivaju da smo dostigli željenu razinu igre, a dodatno nas ohrabruje činjenica da na raspolaganju imamo sve igrače", rekao je za Dnevni avaz trener Zrinjskog Dragan Jović i dodao: "Velež ima dobru momčad, pravi spoj mladosti i iskustva. Znamo način na koji će nas pokušati iznenaditi, kontrama i polukontrama, ali mi se pripremamo isto kao i za svakog protivnika. Igramo na domaćem travnjaku i cilj je, naravno, pobjeda".

Široki - Sarajevo

Nogometaši Sarajeva u okviru 9. kola Premijer lige BiH idu na teško gostovanje kod Širokog brijega. Trener Sarajeva Mehmed Janjoš ne može računati na Hadžića, Torlaka i Ihtijarevića.

"Vjerujem da možemo odigrati dobru utakmicu i izvući povoljan rezultat. Bodovi su nam potrebni i očekujem da možemo ostati neporaženi na Pecari", rekao je Janjoš i dodao: "Široki, po pravilu, kući igra uvijek vrlo dobro. Bit će teška utakmica, u kojoj ćemo se morati znati oduprijeti pritisku domaćina i nametnuti svoj ritam i igru kako bismo mogli doći do povoljnog rezultata."

Trener Širokog također ima problema sa sastavom. Zbog kartona sigurno neće nastupati Varea, Ivanković i Renato, a upitni su Šilić i Mišić.

"Sarajevo je veliki klub, očekuje nas teška utakmica, kod igrača ne nedostaje samopouzdanja, a ja se nadam da ćemo slaviti, “ rekao je Mario Bazina.

Slavija - Modriča

Trenutno posljednjeplasirana Slavija, koja je prošle sezone završila u samom vrhu i osvojila Kup Bosne i Hercegovine, dočekuje Modriču. Modriča igra po principu toplo-hladno, što ih održava na sredini tabele. Slavija ne smije ni razmišljati o neosvajanju sva tri boda jer bi tim ozbiljno ugrozili opstanak u društvu najboljih.

Sve utakmice počinju u 15,30 sati.

U nedjelju igraju:
Zrinjski - Velež,
Slavija - Modriča
Široki Brijeg - Sarajevo

subota:
Leotar - Travnik 2:0
Zvijezda - Olimpik 3:4
Rudar - Borac 1:0
Čelik - Laktaši 2:1
Željezničar - Sloboda 4:1

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak