Mladi 'Zmajevi' žele osvetu

Radiosarajevo.ba
Mladi 'Zmajevi' žele osvetu

Ermin Zec (Foto: fotoserfvis.info)

Reprezentacija Bosne i Hercegovine do 21 godine će 2. marta pokušati da se revanšira Luksemburgu za pretrpljen poraz na startu kvalifikacija. Podsjetimo, mladi Zmajevi su prošle godine na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo" slavili s 1:0 što im je bila druga pobjeda u istoriji.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 28. februar u Sarajevu, a selektor Tulić pozvao je 20 fudbalera.

"U pripremama za ovu utakmicu planirana su dva treninga. Prvi ćemo odraditi u Sarajevu. Potom 1. marta putujemo u Luksemburg, gdje ćemo na stadionu u Hesperangu odraditi drugi trening. Bez obzira na samo dva treninga očekujem pobjedu mojih izabranika. Jedan dio igrača trebalo bi da dođu na okupljanje u Sarajevo, dok će nam se dosta njih priključiti tokom putovanja", rekao je Tulić.
Vezano: Tulić objavio spisak za Luksemburg

"Po spisku se može vidjeti da je 90 posto igrača standardno, odnosno da nema većih izmjena u odnosu na prethodne utakmice kvalifikacija. Zato ne bi trebalo biti ni većih promjena u prvih 11. Bićemo jači za Džafića, Galešića i Ćorića, koji se vraćaju u tim nakon saniranja povreda i odrađenih javnih opomena. Na spisku nema Kožula iz Širokog Brijega s kojim smo dogovorili da su mu u ovom trenutku ipak potrebniji treninzi u klubu, nego mala minutaža u U-21 selekciji. Naravno, na njega najozbiljnije računamo u narednim utakmicama", rekao je Tulić za Nezavisne.

nezavisne.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak