Mladi bez poraza u Italiji

Radiosarajevo.ba
Mladi bez poraza u Italiji

Mlada nogometna reprezentacija BiH je u svojoj trećoj kvalifikacionoj utakmici, kao gost u Mantovi, odigrala 1:1 protiv vršnjaka iz Italije.

Optimizam koji je iskazao izbornik Tulić pokazao se ipak opravdanim, a dobar rezultat ostvaren protiv Italije odlična je uvertira za sutrašnji dvoboj A selekcije s aktualnim europskim prvacima - Španjolskom.

Neriješen ishod protiv Talijana na Čizmi svakako predstavlja uspjeh za mladu selekciju, posebno ako se uzme u obzir da su u prve dvije utakmice ubilježeni porazi protiv Luksemburga i Velsa. Činjenica da su danas igrači izbornika Casiraghija kontrolirali igru, dominirali travnjakom, stvorili više prilika, ne umanjuje vrijednost ostvarenog rezultata.

Domaći su poveli već u devetoj minuti pogotkom Marilunga, a izjednačenje je stiglo nakon pola sata igre kada je Josip Ćorić poslao loptu u mrežu Seculina.

Prvi bod osvojen u ovom kvalifikacijskom ciklusu nije promijenio situaciju na tablici gdje se naša reprezentacija i dalje nalazi usamljena na dnu.

Sljedeću utakmicu, ujedno i posljednju ove godine, naša selekcija će odigrati 18.11. na domaćem terenu protiv Walesa.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak