Misimović razočaran odlaskom Magatha

Radiosarajevo.ba
Misimović razočaran odlaskom Magatha

Veznjak Wolfsburga i bh. re prezentacije Zvjezdan Misimović tvrdi da je razočaran, te pomalo iznenađen odlukom Felixa Magatha da na kraju sezone preuzme kormilo Schalkea.

"Danas (u srijedu, op.a) nam je javio da će na kraju sezone preuzeti Schalke i normalno je da sam razočaran jer je Magath bio je dan od razloga zbog kojih sam i do šao u Wolfsburg. Iznena dio me njegov postupak", rekao je Misimović za Oslobođenje i dodaje kako ne zna zbog čega se Magath odlučio na ovakav potez, pogotovo sada kada je Wolfsburg na prvom mjestu i sa dobrim izgledima da na kraju se zone dohva ti barem Ligu prvaka, ako ne i prvo mjesto.

“Magath je zaista veliki trener i sa njim sam odlično sarađivao i to ne samo ja, već svi. Uostalom, vidi se koliko je klub u posljednje dvije godine napredovao pod njegovim vodstvom. Sada ne znam šta će se dešavati, ali smatram da nas ova vijest ne bi trebala poluljati u borbi za naslov. Imamo sve u svojim u svojim rukama i slijedeća utakmica protiv Stutgarta nam je jako bitna”, rekao je Misimović.

“Stuttgart protiv nas vidi svoju priliku za povratak u borbu za titulu, dok bi mi i porazom zadržali prvo mjesto, s obzirom na to da imamo bolju gol-ra zliku od Bayerna. Međutim, imamo velike šanse za prvi naslov u istoriji i na svakoj utakmici ćemo ići na pobjedu. Kada nam se već
ukazala prilika za naslov, zašto je ne bismo i iskoristili“, pita se Misimović, je priznao kako i sam ra zmišlja o odlasku iz Wolfsburga nakon saznanja da će Magath preuzeti Schalke.

“Situacija je sada bitno drugačija nego prije nekoliko sedmica. Da Magath ostaje, ne bih uopšte razmišljao o to me, ali sa da je sve moguće“, kaže Misimović, a slična si tuaci ja je vjerovatno i sa Edinom Džekom, koji će zbog ova kvog razvoja situacije vjerovatno preći u neki veći evropski klub.

Džekin ostanak zavisi od novog trenera

Irfan Redžepagić, menadžer Edina Džeke, pregovarao je sa trenerom Wolfsburga oprodužetku Džekinog ugovora koji će trenutnim razvojem situacije biti prekinuti.

“Edin je imao ja ko puno ponuda u vrijeme dok je napuštao Teplice i Wolfsburg smo izabrali upravo zbog Magat ha, koji je najzaslužniji za njegov razvoj. Felix je imao veliku želju i interes da ostavi Edina u Wolfsburgu i već smo o tome obavili nekoliko razgovora, međutim, situacija se sada drastično mijenja“, rekao je Redžepagić za Olsobođenje i dodao kako sve zavisi od želja novog trenera.

“Moramo sačekati da vidimo ko će doći umjesto Magatha u Wolfsburg. Edin ima ugovor sa “vukovima“ i sve zavisi od toga hoće li ga no vi trener željeti i hoće li se on uklapati u njegove planove. Sada je rano pričati o tome hoće li Džeko otići. Druga stvar, moramo vidjeti na kojem će mjestu završiti Wolfsburg i ko Edina želi uopšte kupiti. Na ravno, ukoliko dođe do prodaje, i tu ćemo biti izbirljivi, jer Edin može igra ti samo u ekipi koja će nastupati u Ligi prvaka.”

Džekin menadžer je istakao da nepostoji mo gućnost Džekinog odlaska u Schalke, zajedno sa Magathom, te da je od finansijskog aspekta bitniji ipak Edinov razvoj kao na padača.

oslobođenje/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak