Messi propušta početak Primere, Ronaldo se vratio treninzima

Radiosarajevo.ba
Messi propušta početak Primere, Ronaldo se vratio treninzima

Najbolji nogometaš Barcelone Lionel Messi propustio je u srijedu prijateljski ogled svoje argentinske reprezentacije na gostovanju kod Rusije u Moskvi (pobjeda Argentine 3-2) radi lakše mišićne ozljede.

Sljedeća utakmica koja Messija čeka je ona u UEFA-inom Superkupu protiv Šahtara iz Donjecka (28. augusta), za koju je Argentinac najavio da će biti spreman, ali je istovremeno najavio da bi mogao propustiti početak nove sezone u španskom prvenstvu (protiv Sporting Gijona na Camp Nou 30. augusta).

"Za utakmicu Europskog Superkupa 28. augusta ću biti spreman bez sumnje. Problem je sljedeća utakmica. Stoga sam već razgovarao s Josepom Guardiolom (Barceloninim trenerom) i Diegom Maradonom (argentinskim selektorom), da vidim mogu li otputovati u Argentinu odmah nakon utakmice s Šahtarom. Srećom, Guardiola je vrlo inteligentna osoba s kojom imam sjajan odnos. Još se moramo sastati i razgovarati i vidjeti što je najbolje za sve", rekao je Messi za TyC Sports.

Razlog zašto Messi želi propustiti dvoboj sa Sportingom je važna utakmica u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u kojoj Argentina u Rosariju dočekuje Brazil 5. septembra. Nakon 14 odigranih kola u južnoameričkim kvalifikacijama Brazil je vodeći sa 27 bodova, dok je Argentina s pet bodova manje na četvrtom mjestu.

Ronaldo se vratio treninzima u Real Madridu

Najskuplji nogometaš današnjice Cristiano Ronaldo vratio se treninzima u Real Madridu nakon što je, čini se, prebolio gripu. Ronaldo se vratio s američke turneje svog kluba uz povećanu temperaturu te opću slabost, nakon čega su mediji počeli nagađati da možda ima svinjsku gripu. Međutim, njegov je klub brzo opovrgnuo takva nagađanja, a dodatna je potvrda došla kada je jučer (srijeda) odradio lakši trening u Madridu.

Španski dnevnik AS piše da je Ronaldo prvo odradio lakši jutarnji trening, na kojem je još uvijek pokazivao nedostatak energije, nakon čega se pridružio ozlijeđenim suigračima (Marcelu, Van Nisterooyju, Ramosu, Metzelderu, Negredu) u teretani. Do kraja dana Ronaldo je odradio i samostalni trening, trčao je i radio s loptom, te tako najavio svoj skori povratak s travnjaka.

Portugalac je, podsjetimo, u srijedu trebao nastupiti za reprezentaciju svoje zemlje na gostovanju kod Lihtenštajna (pobjeda Portugala 3-0), ali je otkazao nastup radi bolesti.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak