Marinović najavio saradnju s Barbarezom: "Cilj je stvarati igrače za A selekciju"

1
Radiosarajevo.ba

Novoimenovani selektor U-21 reprezentacije Vinko Marinović i generalni sekretar Adnan Džemidžić održali su danas konferenciju na kojoj je Marinović zvanično predstavljen.

Bilo je planirano da se medijima obrati direktor nacionalnih selekcija Emir Spahić, ali on se nije osjećao najbolje, s obzirom na to da je neposredno prije početka presa stigao sa službenog putovanja.

Marinović je u obraćanju novinarima, između ostalog, rekao:

Knesset donosi skandalozne zakone: Izrael želi proglasiti agenciju UN-a terorističkom organizacijom?

"Važnost kontinuiranog rada i nova četverogodišnja vizija za mladu reprezentaciju ključni su za stvaranje što većeg broja igrača za A selekciju ali i postizanje dobrih rezultata. Imat ćemo sastanak i sa selektorom Sergejem Barbarezom kako bismo osigurali sličan stil igre između mlade i seniorske reprezentacije. To je nešto što sam i ranije radio sa selektorima Baždarevićem i Prosinečkim i što se pokazalo kao dobro. Pored toga imamo platformu sa većim brojem igrača koju ćemo pregledati i upoznati se kvalitetom sa kojim raspolažemo".

Kad je riječ o saradnicima selektor mlade reprezentacije naglasio je:

"Radit ću s Danimirom Milkanovićem, a ostali saradnici će biti imenovani u dogovoru sa direktorom Spahićem".

Generalni sekretar Adnan Džemidžić na početku konferencije je istakao da se direktor Spahić ne osjeća dobro, primio je infuziju te da će nekom drugom prilikom izaći pred medije.

Odgovarajući na pitanja novinara Džemidžić je izjavio:

"Sigurno je da će biti postavljeni ključni ciljevi, naročito za nadolazeće kvalifikacije. Naš fokus je na stvaranju čvrste baze za budućnost, s obzirom na to da imamo ograničeni broj igrača u zemlji, te ćemo se morati usmjeriti i na širi okvir. Gospodin Marinović, koji je stekao veliko iskustvo i uspjehe u Premijer ligi, vraća se u reprezentativni fudbal. Očekujemo da će veliki broj mladih igrača uskoro preuzeti ključne uloge. Također, najavljena je veća koordinacija s stručnim štabom seniorske reprezentacije. Planiramo uspostaviti radni modus sličan onom koji imaju svjetskih reprezentacija, što će zahtijevati vrijeme, ali je ključ za uspjeh, uz dodatak faktora sreće".

U-21 reprezentacija u septembru nastavlja kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2025. Prvo će naš tim 6. 9. ugostiti selekciju Austrije, a zatim će 10. 9. gostovati u Francuskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak