Maradona spreman odstupiti s argentinske klupe

Radiosarajevo.ba
Maradona spreman odstupiti s argentinske klupe

Selektor nogometne reprezentacije Argentine Diego Maradona najavio je da bi mogao da napusti tu poziciju, čak iako se 'gaučosi' plasiraju na SP.

Maradona je potvrdio da mu se nekoliko stvari nije dopalo otkako je postavljen za selektora Argentine i da će razmisliti da li će ostati na toj poziciji po završetku kvalifikacija za SP. Kao jedan od mogućih razloga za Maradonin odlazak navodi se sukob sa Carlosom Bilardom, direktorom reprezentacije.

"Imam obavezu prema tim momcima, pošto sam rekao 'da' Juliju Grondoni kada me je pitao da li želim da vodim Argentinu. To je bilo nešto veoma lijepo, ali onda se pojavilo dosta stvari koje mi se nisu dopale i o kojima ćemo naknadno razgovarati", rekao je Maradona.

Jednom od najboljih nogometaša u historiji nije se dopalo što je Pablo Zabaleta u Argentinu došao povrijeđen. Maradona je za to optužio Bilarda od kojeg je tražio da se pobrine da Tevez i Zabaleta ne budu u timu Cityja pred najvažnije mečeve Argentine u kvalifikacijama za SP, s Peruom i Urugvajem.

Oba igrača su nastupila za City, a Maradona je pobjesnio kada je saznao da se Zabaleta povrijedio i da neće moći da igra.

"Ima stvari koje mi se ne dopadaju. Da bih nastavio da obavljam ovaj posao moji uvjeti će morati da se poštuju", izjavio je Maradona.

Argentina će 10. listopada u Buenos Airesu ugostiti Peru, a potom će četiri dana kasnije gostovati kod Urugvaja. Nakon tih utakmica bit će poznato hoće li Argentina propustiti prvo Svjetsko prvenstvo nakon 1970. godine, ili će Maradona ipak uhvatiti "zadnji vlak" za Južnoafričku Republiku.

fena/radiosarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak