Mali gradski derbiji

Radiosarajevo.ba
Mali gradski derbiji

Foto: RadioSarajevo.ba

U glavnom gradu naše zemlje će se u okviru 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrati dva mala gradska derbija.

Nogometaši Sarajeva će u subotu dočekati ekipu Slavije. Trener Sarajeva Mehemed Janjoš za ovaj susret ne može računati na Maksumića, Dudu, Avdića i Ihtijarevića.

"Ova utakmica je jako važna za nas, jer nemamo više prava na kiks na svome terenu. Iako nam u goste dolazi Slavija, koja je jako neugodan protivnik, vjerujem u našu pobjedu", rekao je Janjoš za sportin.ba.

S druge strane trener Slavije Milomir Odović najavljuje da njegova ekipa s vjerom u povoljan ishod odlazi na komšijski derbi sa Sarajevom.

"Na Koševo idemo da se nadigravamo sa domaćinom. Uvijek nam je bilo lijepo igrati na Koševu, jer Sarajevo igra otvoren i napadački fudbal. Sarajevo ima jednu od najboljih ekipa u državi i još ih smatram za kandidatom za titulu. Ipak mi ćemo pokušati da odigramo što bolje znamo i umijemo i pokušati sa Koševa odnijeti bod(ove)", rekao je trener Slavije Milomir Odović za SportSport.ba.

Drugi 'mali' gradski derbi igra se na Grbavici gdje će Olimpik ugostiti Željezničara. Gosti neće moči računati na dva najbolja pojedinca Stanića i Ćuluma.

"Meč protiv Olimpika nece biti nimalo lagan. Gosti smo, a u stvari igramo na domacem terenu, što i ne mora biti prednost. I Olimpik je odigrao isto utakmica koliko i mi na Grbavici, tako da su i oni naviknuti na ovaj teren. Ušli su u pozitivnu seriju i protiv nas nemaju puno izgubiti, što je, olakšavajuća okolnost za njih. Pored toga, imaju kvalitet, dobre pojedince i zasluzeno su u samom vrhu tabele", istakao je trener Plavih Amar Osim za Avazov Sport.

Nakon ovacija koje je dobio u prijateljskom susretu ova dva tima pred početak sezone Albin Pelak, bivši nogometaš Željezničara, a sada igrač Olimpika kaže da jedva čeka da ponovo istrči pred 'Manijake'.

"Ono se nikada ne zaboravlja. Zato jedva čekam da ponovo zaigram pred tim navijačima. To su ljudi koji su mi pomogli u životu kada mi je bilo najteže i to se nikada ne može zaboraviti. Mogu samo reči da će mi biti čast ponovo igrati pred ’Manijacima’", rekao je Pelak.

Od ostalih zanimljivih susreta treba izvojiti Velež - Rudar, koji će biti u direktnom TV prenosu, te gostovanje Borca kod Modriče. Zrinjski će bodove tražiti u Laktašima, dok če u Zenici susret igrati Čelik i Široki Brijeg.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak