Luka Modrić ima gomilu novca, može otputovati kamo želi, a evo gdje ljetuje

0
Radiosarajevo.ba

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i "desetka" madridskog Reala, Luka Modrić, od ove srijede i službeno je novi kapetan kraljevskog kluba.

Tri sedmice nakon što mu je istekao dotadašnji ugovor, klub sa Santiago Bernabeua objavio je da je s Modrićem potpisao produženje saradnje do 30. juna 2025. godine. Bilo je jasno da će Modrića dočekati nešto izmijenjena uloga u timu, a zna se da će imati i bitno manji ugovor nego prijašnjih godina.

Do 30. juna Modrić je zarađivao u bruto iznosu tačno 21.8 miliona eura (42.51 miliona KM) godišnje. Zadnjih pet godina imao je isti ugovor, a sada će on biti bitno smanjen. Po podacima Capologyja, najpoznatije svjetske web-stranice koja se bavi zaradom sportaša, novi Modrićev ugovor ima vrijednost od 10.4 miliona eura (20.28 miliona KM). To znači da bi u ovoj sezoni zarađivati trebao čak 52 posto manje nego prije.

Osman Lindov: Kamen temeljac za Koridor Vc položen 1997., godišnje otvaramo po 5 km, ovo nije uspjeh

Luku to neće previše brinuti budući da je u veličanstvenoj karijeri zaradio ogroman novac. Ovaj portal izračunao je da će hrvatski veznjak u karijeri uprihoditi više od 140 miliona eura (272 miliona KM).

Unatoč novcu, Luka je ostao skroman i prizeman, a dokazuje to i izbor mjesta na kojem ljetuje prije nego što se pridruži pripremama Reala.

Luka Modrić stigao u Mostar: 'Posebno mjesto u mom srcu'

Iako Luka može otići bilo gdje na svijetu, snimljen je kako se odmara na popularnoj plaži Petrčanima u blizini Zadra, a tamo ima i kuću.

Prije toga je s Mateom Kovačićem i porodicama bio u Dubrovniku, na Pelješcu i Korčuli, piše Večernji koji je donio fotografije Luke na ljetovanju koje možete vidjeti na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak