Lokomotiva opet na šinama (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Lokomotiva opet na šinama (VIDEO)

Već prve utakmice nove sezone Premijer lige BiH nagovijestile su zanimljiv nastavak sezone koja, sudeći po svemu, neće biti lišena ni utakmice van travnjaka.

Jedan od zanimljivijih susreta prvog kola sigurno je bio onaj na u Zenici gdje je ekipa Željezničara gostovala Čeliku. Nakon skorih medijski popraćenih dešavanja u timu sa Grbavice gdje je došlo do kompletne reorganizacije kluba, kako na terenu, tako i u redovima uprave, vjerovatno niko od okupljenih na Bilinom polju nije znao šta da očekuje.

Uvodno ispitivanje je trajalo punih 45. minuta, te se osim šuta Radovanovića koji je završio na stativi domaćina može reći da u prvom poluvremenu nijedan tim nije pokazao spektakularnu igru.

Ipak, na pauzi su savjeti trenera očito bili od pomoći te je tako mnoštvo sa tribina u drugom poluvremenu svjedočilo vidnom poboljšanju kvaliteta igre. Posebno se to odnosi na tim Željezničara koji u odnosu na prošlu sezonu, kao i većina ekipa Premijer lige, u gostima nije izgledao izgubljeno i 'prepušten slučaju'.

Jedini gol na utakmici koji je 'plavim' istovremeno donio i vrijedna tri boda desio se u 74. minuti kada je na asistenciju Bekrića iz kornera reagovao Alen Mešanović koji se najbolje snalazi pred golom Zeničana.

Posljednjih 15 minuta se pokazalao kao prekratko za eventualnu promjenu rezultata, te nešto ofanzivnija igra Čelika nije urodila plodom.

Iako je još rano za opravdavanje drastičnih promjena u timu Željezničara, vrijedni bodovi sa gostovanja sigurno idu u prilog optimističnim najavama stručnog štaba.

http://www.youtube.com/watch?v=9GDDkZm0I-E


Utakmica u Trebinju između domaćeg Leotara i novog premijerligaša Rudara počela je s 20 minuta zakašnjenja, a kao razlog se navedeni neizmirena dugovanja kluba iz Prijedora preme N/FS BiH. Šta se dogodilo za tih 20 minuta nije baš najjasnije, da li je netko iskeširao dugove odmah na Policama ili ne, uglavnom utakmica je odigrana i Leotar je slavio pobjedu 1:0.

Velež je s 5:0 demolirao Travnika kojem, sudeći prema danas viđenom, pripreme u Švicarskoj nisu mnogo pomogle. Rođeni su predvođeni kapetanom i dvostrukim strijelcem Džananom Zaimovićem, kojem su se pridružili još Džafić, Velagić i Duraković, slavili uvjerljivu pobjedu. Spomenimo i da je golman gostiju Nurković obranio penal Kajtazu.

Oslabljeni prvak Zrinjski porazom je ušao u novu sezonu. Nakon dominacije u prvih 30 minuta plemići su posustali što je domaćin Zvijezda znala kazniti.

U lokalnom derbiju Borac je kao gost potpuno nadigrao Laktaše i slavio pobjedu 0:2. Vranješ je Banjalučane doveo u vodstvo u 18. minuti, a konačan rezultat postavio je Darko Ljubojević, pojačanje Borca pristiglo upravo iz Laktaša.

U svom prvom nastupu u elitnom razredu Premijer lige Olimpik je na Grbavici odigrao neriješeno sa ekipom Modriče. Bod za 'vukove' osigurao je Darko Spalević koji u posljednjim minutama izjednačuje za 2:2.

ČELIK - ŽELJEZNIČAR 0:1 (0:0)
Stadion: Bilino polje
Gledatelja: 8000
Strijelac: 0:1 - Mešanović (74')

ZVIJEZDA - ZRINJSKI 2:0 (1:0)
Stadion: Banja Ilidža
Gledatelja: 2000
Strijelci: 1:0 (38') Savić, 2:0 (63') Džafić

VELEŽ - TRAVNIK 5:0 (2:0)
Strijelci: 1:0 (18') Zaimović, 2:0 (45') Zaimović, 3:0 (67') Džafić, 4:0 (70') Velagić, 5:0 (80') Duraković

LAKTAŠI - BORAC 0:2 (0:2)
Strijelci: 0:1 (18') Vranješ, 0:2 (29') Ljubojević

LEOTAR - RUDAR P. 1:0 (0:0)
Sudac: Goran Paradžik (Ljubuški)

OLIMPIK - MODRIČA 2:2 (1:1)
Stadion Grbavica.
Strijelci: 0:1 - Vasiljević (38), 1:1 - Kurto (43), 1:2 - Stajić (74), 2:2 - Spalević (90).

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak