Liverpool pregazio Norwich na startu Premiershipa, Vrančić bez minutaže

Radiosarajevo.ba
Liverpool pregazio Norwich na startu Premiershipa, Vrančić bez minutaže

Fudbaleri Liverpoola su na odličan način otvorili novu sezonu Premiershipa, te su im Kanarinci poslužili tek kao glineni golubovi, pošto su ih savladali s ubjedljivih 4:1.

Sve je praktično bilo riješeno nakon prvih 45 minuta, kada je na odmor Liverpool otišao s prednošću od 4:0, pošto se Norwich nije baš najbolje snašao na Anfieldu, iako je imao svoje prilike i u prvom dijelu.

Počelo je autogolom Hanleyja u 7. minuti, kada je nakon centaršuta Origija poslao loptu u svoju mrežu za 1:0.

Liverpool je vodstvo udvostručio preko Salaha u 19. minuti, kada ga je proigrao Firmino, a Egipćanin lako iskosa pogodio kontra ugao za 2:0.

Samo devet minuta poslije, Salah je izveo korner, a Van Dijk se naklonio i zakucao loptu glavom u mrežu za već velikih 3:0.

Do kraja poluivremena je mrežu Kanarinaca pogodio i Origi, nakon briljantnog centaršuta Arnolda s desne strane.

U međuvremenu se povrijedio Alisson, koji je morao napustiti igru, a zamijenio ga je Adrian. To je svakako nešto što će zabrinuti Kloppa i navijače Liverpoola, ali treba sačekati prve pretrage i rezultate.

Loading...

U nastavku Liverpool nije bio opasan kao u prvih 45 minuta, a Norwich se dodatno opustio, što je rezultiralo još većim brojem šansi za novajliju u Premier ligi.

Jednu su uspjeli i iskoristiti, a bila je to ona iz 64. minute, kada je Buendia fantastično proigrao Pukkija, koji matira Adriana za 4:1.

Do kraja nije bilo promjene, a treba napomenuti da je reprezentativac BiH Mario Vrančić, poraz svog tima odgledao s klupe za rezervne igrače.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak