Lippi nakon Azzura ide u penziju

Radiosarajevo.ba
Lippi nakon Azzura ide u penziju

Selektor talijanske reprezentacije Marcello Romeo Lippi je izjavio kako će prestati trenirati kada napusti kormilo talijanske reprezentacije.

Govoreći u srijedu za TV emisiju KlausCondicio Lippi je kazao da ga se "službeno nakon iskustva s Nazionale neće vidjeti kako trenira neki klub".

"Nikada više i zato jer više neću biti sposoban odmah nakon utakmice, koja možda nije dobro završila, stajati sat i pol i odgovarati na pitanja različitih novinara. Neću to moći raditi, to bi bilo previše za mene", dodao je.

Kao igrač nije imao zapaženijih rezultata, ali kao trener napravio veliku karijeru. Sa Juventusom, koji mu je bio deveti trenerski posao u karijeri, osvojio je pet naslova prvaka Italije i jedan talijanski Kup. Sa Juventusom je 1996. godine osvojio i Ligu prvaka, UEFA Superkup i Interkontinentalni kup. Sa Starom damom je još tri puta igrao u finalu najelitnijeg klupskog nogometnog takmičenja u Evropi (1997., 1998., 2003.).

On je 2006. godine odveo Italiju na SP u Njemačkoj do četvrtog naslova svjetskog prvaka. Dvije godine kasnije ponovo se vratio na klupu Azzurra.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak