Liga prvaka: Kolonija Bosanaca predvodi napad Modrih protiv Izraelaca

Radiosarajevo.ba
Liga prvaka: Kolonija Bosanaca predvodi napad Modrih protiv Izraelaca
Sedam utakmica drugog pretkola Lige prvaka bit će odigrano večeras, a Bosnu i Hercegovinu predstavljat će deset fudbalera u 14 klubova.

Prvi će na teren Marin Aničić sa svojom Astanom. Bivši fudbaler mostarskog Zrinjskog od 2014. godine nosi dres prvaka Kazahstana, a s ovim klubom u svakoj sezoni bio je prvak. Kazahstanci će imati izuzetno težak zadatak u druom pretkolu s obzirom na to da igraju protiv neugodnog prvaka Danske - Midtjyllanda.

Bivši kapiten Sarajeva Marko Mihojević sa svojim PAOK-om imat će još teži zadatak. U Solun stiže redovni učesnki grupne faze Lige prvaka - Basel. Zanimljivo će biti i u Zagrebu. Na megdan Dinamu dolaze uvijek neugodni Izraelci. Na Maksimiru kod tri napadača iz Bosne i Hercegovine, Armina Hodžića, Amera Gojaka, Izeta Hajrovića i Luke Menala gostovat će ekipa Hapoel Beer Sheve.

Makedonska Shkendija ugostit će Sheriff Tiraspol Matea Sušića i Rifeta Kapića, dok će Suduva za koju igraju Semir Kerla i Mihret Topčagić nakon iznenađujuće eliminacije kiparskog APOEL-a u goste Crvenoj zvezdi. Litvanci zbog povrede neće moći računati na bivšeg fudbalera Željezničara

Danas još igraju Legija iz Varšave i Spartak Trnava, kao i Cluj i švedski Malmo. Sutra će na teren Videoton Anela Hadžića i Rosenborg Besima Šerbečića

Liga prvaka, drugo pretkolo:

Danas:

Astana - Midtjylland
Cluj - Malmo
PAOK - Basel
Dinamo Zagreb - Hapoel Beer Sheva
Shkendija - Sheriff Tiraspol
Crvena zvezda - Suduva
Legia - Spartak Trnava

Sutra:

BATE - HJK
Kukesi - Qarabag
Ludogorets - Videoton
Ajax - Sturm Graz
Celtic - Rosenborg

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak