Liga prvaka dolazi u Sarajevo: SFK 2000 domaćin kvalifikacijskog turnira

0
Radiosarajevo.ba

Novo izdanje UEFA Lige prvaka za žene započet će u prvim danima Septembra. Izborom krovne kuće evropskog fudbala, domaćin kvalifikacijskog turnira bit će višestruke šampionke Bosne i Hercegovine, fudbalerke SFK 2000 Sarajevo.

Organizacijske pripreme za prestižne evropske utakmice su uveliko u toku. U glavni grad Bosne i Hercegovine dolaze nam zvučna imena evropskog fudbala: Benfica, Nordsjaellanda i Klaksvik.

Polufinalne utakmice na rasporedu su u srijedu, 4. septembra. s početkom u 11.00 kada se sastaju SFK 2000 Sarajevo i KI Klakavik i u 17.00 sati kada igraju SL Benfica i FC Nordsjaelland na Olimpijskom stadionu 'Asim Ferhatović-Hase' uz besplatan ulaz.

Ramo Isak reagovao na novo navijačko nasilje: "To je ozbiljna prijetnja sigurnosti"

"Svake godine imamo cilj podići ljestvicu za jedan stepen više. Mnogo smo uložile napora u proteklom periodu te vjerujemo da će se naše igračice predstaviti u najboljem svjetlu. Također, želja nam je da budemo izvanredni domaćini, kako bi naše protivnice iz Evrope uživale za vrijeme boravka u Sarajevu, turističkom centru regije", poručuju iz SFK 2000 Sarajevo.

Dodajmo i to da je osiguran televizijski prijenos utakmica SFK 2000 Sarajevo putem kanala MyTV.

Foto: SFK 2000 Sarajevo: Kvalifikacijski turnir Lige prvaka za žene

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak