Kostić: Igrači moraju shvatiti da treba ‘izginuti’ na terenu

Radiosarajevo.ba
Kostić: Igrači moraju shvatiti da treba ‘izginuti’ na terenu
Fudbalski klub Željezničar organizirao je danas konferenciju za novinare uoči utakmice 5. kola BHT Premijer lige, u kojem će Plavi na Grbavici odmjeriti snage s Vitezom.

Kako piše Sport1, novinarima se ispred kluba obratio šef stručnog štaba Miloš Kostić.

“Poslije jedne utakmice koja znate kako je prošla čeka nas jedna teška utakmica u kojoj trebamo popraviti utisak koji nismo ostavili u Tuzli, jer smo izgubili bez ispaljenog metka i to više ne smije da se ponovi. Spremamo se za utakmicu s Vitezom, želimo vratiti samopouzdanje ekipi i navijačima i želimo dokazati da je u Tuzli samo bio loš dan. Mislim da će u nedjelju sve biti na boljem nivou.”

“Zadovoljan sam što atmosfera jučer nije bila dobra na treningu. Znači da su igrači shvatili da ono u Tuzli nije bilo dobro. Danas na treningu je to već bilo malo bolje. Sigurno da atmosfera ne može biti dobra poslije poraza, pogotovo jer neke stvari nisu ispoštovane. Do Viteza bi atmosfera trebala biti dosta bolja u takmičarskom smislu. Bit će promjena u ekipi, a ja ne bježim od toga da mijenjam. Nekad i ja pogriješim i vjerujem nekom igraču. Neki igrači gube bonus kod mene.”

Ne mogu biti zadovoljan bodovnim saldom. Više sam nezadovoljan igrom koju smo pokazali u ove četiri utakmice, jer je bila dosta promjena. Da smo mi bili na nivou kao ekipa i bodovni saldo bi bio dobar. Da smo igrali na nulu protiv Slobode, mislim da bi je izvukli. Znali smo šta Sloboda može, ali smo pali na ispitu hrabrosti. To su zamjerke koje najviše imam. Može se desiti da nije vaš dan, ali morate imati ambiciju da uzmete bodove i u takvim danima. Igrači što prije moraju da shvate da treba da se ‘izgine’ u duelu, jer na kraju to donosi bodove. U utakmicu ne smijemo ići s kalkulisanjem kako ćemo da uzmemo bodove, ali moraš ući u svlačionicu s jezikom do poda. Igrači ne smiju da budu na 60% i to u budućnosti neće biti tako.”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak