Kontorverzni crveni karton Dominika Livakovića: Da li je Lewandowski stvarno bio povrijeđen?

2
Radiosarajevo.ba
Kontorverzni crveni karton Dominika Livakovića: Da li je Lewandowski stvarno bio povrijeđen?

U Barceloni su se zabrinuli jer Lewandowski je glumačku dionicu odradio sjajno, a sad je poznato koliko je teška njegova 'povreda'

Na prvu se činilo kao da je Dominik Livaković doslovno slomio Roberta Lewandowskog. Istina, treba priznati da je kontakta u njihovom duelu bilo, Livaković ga je zahvatio, noga mu se nakon izbijene lopte po inerciji 'produžila' i dohvatila poljskog napadača.

I Lewandowski je svoju glumačku epizodu sjajno odradio, 'umirao' je od 'bolova', previjao se na travnjaku... A Livaković je nakon svega zaradio izravni crveni karton.

NATO zvaničnik: Oružje iz BiH i zemalja regiona igra veoma važnu ulogu u odbrani Ukrajine

Zbog svega toga su se u Barceloni ozbiljno zabrinuli za zdravlje svog napadača, a španski mediji sad otkrivaju koliko je u stvari 'teška' povreda Roberta Lewandowskog.

Sportski dnevni list AS tako donosi vijest da napadač poljske reprezentacije i Barcelone ipak NIJE povrijeđen nakon starta Dominika Livakovića u utakmici Lige nacija te će biti spreman za sljedeću utakmicu!

Dramatizirao je poljski napadač, šepao je i na kraju utakmice protiv Hrvatske, ali prvi ljekarski pregledi su odmah isključili bilo kakvu ozbiljnu povredu.

"Lewandowski je pretrpio jak udarac u desnu potkoljenicu, ali je potvrđeno da se radi samo o hematomu od kojeg se očekuje oporavak u roku od 24 do 48 sati', navode španski mediji uz napomenu kako su nakon svega u Barceloni odahnuli.

Barca sljedeću utakmicu igra protiv Seville u nedjelju i Robert Lewandowski, koji je ove sezone zabio 12 golova u 11 utakmica, će biti spreman za taj susret, prenosi tportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak