Ko je Benfica FC? Jedan od najboljih timova Europe čeka večeras na fudbalerke SFK 2000 Sarajevo

0
Radiosarajevo.ba

Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo ispred sebe imaju jako zahtjevan izazov. Nakon pobjede protiv Klasvika u drugoj utakmici UEFA Lige prvaka, u subotu, 7. septembra, odmjerit će snage protiv Benfice.

Bit će to jedna od najznačanijih utakmica SFK 2000 Sarajevo u novijoj historiji našeg kluba, imajući u vidu kvalitet i renome tima iz Lisabona.

FC Benfica je prvak Portugala, a u protekloj sezoni postavile su državi rekord sa osvojena četiri trofeja u svim domaćim takmičenjima. Rezultat vrijedan pažnje, s obzirom na to da u nacionalnom prvenstvu iza sebe ostavljaju izuzetno kvalitetne timove poput Sportinga i Brage.

Trojka predstavila kandidata za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo

Nisu samo fudbalerke tima iz Lisabona dominirale u domaćem prvenstvu. Igrale su zapaženu ulogu i u UEFA Ligi prvaka, gdje su se plasirale u krug od osam najboljih. Tu su zaustavljenje od francuskog Olympique Lyona.

Ono na šta naročito mogu biti ponosne u redovima Benfike jeste utakmica grupne faze protiv Barcelone. Rezultat je glasio 4:4, a podsjetimo da je Barselona osvajač Lige prvaka za žene u protekloj sezoni.

Iako je ženski tim Benfice dosta mlad, oformljen je 2017. godine, imaju zapažene rezultate i visok kvalitet. Usko su povezane za muški tim, te raspolažu s višemilionskim budžetom.

U svojim redovima imaju veliki broj reprezentativki, a fudbalerke poput Jody Brown, Adree Falcon, Marit Bratberg Lund i drugih, spadaju među najboljima u Europi.

S druge strane, SFK 2000 Sarajevo dominira u domaćoj ligi, te predstavlja respektabilno ime u međunarodnim okvirima. Ipak, gledajući kvalitet takmičenja iz kojeg dolazi, međunarodne uspjehe, znatno veće budžetske mogućnosti i trenutni igrački kadar, tim Benfice jeste favorit.

Vrijedno je istaknuti da postoji svega nekoliko klubova u Europi poput Arsenala, Chelseja, Wolfsburga, Barcelone ili Lyona, u čijoj konkurenciji ovakva Benfika ne bi imala ulogu favorita. Ipak, fudbalerke SFK 2000 Sarajevo imaju namjeru da se predstave u najboljem svjetlu, te da provjere njihov trenutni kvalitet u poređenju s timom Benfice.

Utakmica između SFK 2000 Sarajevo i Benfika FC se igra u subotu, 7. septembra, s početkom u 17 sati na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase”.

Pozivamo navijače da dođu u što većem broju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak