Ko će osvojiti trofej? Borac i Zrinjski večeras igraju revanš finala Kupa BiH

1
Radiosarajevo.ba
Ko će osvojiti trofej? Borac i Zrinjski večeras igraju revanš finala Kupa BiH

Borac i Zrinjski večeras od 18 sati u Banjoj Luci igraju revanš finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Gosti iz Mostara branit će gol prednosti, jer su u prvoj utakmici odigranoj na stadionu Pod Bijelim brijegom slavili s 1:0.

Zrinjski brani trofej ovog takmičenja iz prošle sezone, dok Borac ima šansu da osvoji duplu krunu jer je prije tri dana postao novi šampion BiH.

Oglasio se NOS i otkrio kako je došlo do nestanka struje u BiH i regionu

Trener Borca Vinko Marinović vjeruje kako njegov tim može nadoknaditi zaostatak iz prvog meča.

"Ovo nam je peta utakmica ove sezone. Dobro se poznajemo. Ponovo igramo utakmicu koja odlučuje o trofeju, a sastaju se dvije najbolje ekipe ove sezone. To dovoljno govori o našem, ali i kvalitetu protivnika. Mi u ovaj duel ulazimo s negativnim rezultatom iz prve utakmice koju nismo odigrali nako kako smo zamislili. Ipak, borba za trofej je i dalje otvorena", rekao je Marinović.

U prvoj utakmici finala Kupa Bosne i Hercegovine Zrinjski savladao Borac

Svjestan je i trener Zrinjskog Željko Petrović da će Borac krenuti po preokret.

"Borac će vjerovatno opreznije da počne, ali kako bude utakmica odmicala i oni će da krenu naprijed jer rezultat iz prve utakmice im ne ide na ruku. Ne vjerujem da će oni tu puno čekati. Mi tu treba da budemo pametni, iskusni i da ne napravimo sami grešku, da ih nešto častimo. Igra prvak lige protiv drugog. Mislim da će detalji odlučiti, kako negativni tako i pozitivni", istakao je Petrović.

Utakmicu iz Banje Luke dirketno će prenosi Arena Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak