Kevin de Bruyne ide putem Lionela Messija? Sve spremno za odlazak iz Manchester Cityja

0
Radiosarajevo.ba
Kevin de Bruyne ide putem Lionela Messija? Sve spremno za odlazak iz Manchester Cityja

Fenomenalni belgijski reprezentativac Kevin De Bruyne će, prema posljednjim informacijama, napustiti Manchester City na kraju sezone.

De Bruyne, koji je u redovima popularnih ‘Građana’ stekao status jednog od najboljih veznjaka u historiji nogometa, navodno je odlučio da je vrijeme da ode iz Evrope.

Stizale su za Belgijanca i ponude iz Saudijske Arabije, zemlje u koju odlazi sve više igrača, a najčešće zbog fantastičnih finansijskih uslova i dobrih ugovora.

Tužne vijesti: Preminuo legendarni trener, karijeru počeo u KK Bosna

Međutim, iskusni De Bruyne bi radije put MLS-a, saznaje Athletic. Također, iako je plan bio da Etihad napusti po isteku ugovora sa Cityjem, sada je došlo do zaokreta situacije.

Još uvijek nije poznato u kojem klubu iz MLS lige bi nekadašnja zvijezda Wolfsburga nastavila svoju karijeru, ali mu je motiv više za odlazak u ovo prvenstvo to što se Lionel Messi također odlučio za pomenutu destinaciju.

Teško je i pomisliti da postoji neko ko bi u Manchester Cityju mogao zamijeniti i naslijediti nestvarnog KDB-a, pa je jasno da je pred šampionom Evrope i Engleske pakleno težak zadatak, piše Sport AM

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak