Kenan Magoda: "Prijete i lobiraju, ali im poručujem - iskorijenit ćemo 'hobotnicu'. Nema stajanja"

1
Radiosarajevo.ba
Kenan Magoda: "Prijete i lobiraju, ali im poručujem - iskorijenit ćemo 'hobotnicu'. Nema stajanja"

Već mjesecima traju previranja unutar Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo. Mnogi se žale na rad rukovodeće garniture predvođene Fuadom Čolpom, predsjednikom Saveza i članom Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. 

U borbu protiv ovakvog rukovođenja Savezom, uključili su se ranije fudbalski klubovi iz Sarajeva, Udruženje sudija, ali i samo Ministarstvo za kulturu i sport Kantona Sarajevo. Čak je i Samira Hurem, koja je, kao predstavnica najvećeg ženskog fudbalskog kluba u državi bila članica Izvršnog odbora FS KS, ali je odlučila napustiti tu funkciju.

Potom se desilo i sljedeće: Ovaj je savez odlučio da kandidati na predstojećim izborima za Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije BIH i Fudbalskog saveza BIH moraju ispunjavati posebne uslove. Kako pišu stručnjaci, na ovaj se način daje prednost određenoj grupi ljudi unutar ovog kruga, ali i šalje jasno poruka onima koji žele promjene. Na primjer, ne možete ući u Odbor, ako već nemate godinu dana radnog iskustva u nekim od fudbalskih saveza u zemlji. 

Bravo momci: KK Bosna pobjedom protiv KK Promo započeo Prvenstvo BiH

Na ovu se temu, pak, danas oglasio Kenan Magoda, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, koji je poručio:

"Dinastije, funkcije samo za porodicu, mešetarenja postoje i u sportu koliko god to surovo zvučalo.

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo je ovaj put pokazalo da štiti interese sporta u KS i svih klubova koji predstavljaju Kanton Sarajevo i da nije samo nijemi posmatrač, koji kroz prste gleda kako fudbal u Kantonu Sarajevo u potpunosti ovisi o drugim faktorima, a koji nisu vezani za teren…

Početkom godine sam se hrabro uhvatio u koštac da 'hobotnice' koje su svoje pipke zadnjih dvadeset godina posijali i koje su samo gledale lični i porodični interes iskorijenimo iz sarajevskog fudbala.

Prijetili su, lobirali, grebali na sve strane samo da stanem, ali poručujem im NEMA STAJANJA.

Čestitam svim klubovima koji su jučer pokazali hrabrost i koji su jasno i glasno rekli NE !
Idemo dalje!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak