Kakva večer u Milanu: Osam golova na italijanskom derbiju

0
Radiosarajevo.ba
Kakva večer u Milanu: Osam golova na italijanskom derbiju

Nogometaši Intera i Juventusa remizirali su večeras u okviru 9. kola Serije A, podijelivši bodove na  stadionu Giuseppe Meazza, ali golova nije falilo. 

Utakmica je završila rezultatom 4:4, a prvi gol je bio za domaćine i to iz penala u 15. minuti

Juventus je u sljedećih 12 minuta uspio preuzeti vodstvo kada je Već u narednih Vlahović izjednačio na asistenciju McKennieja, a onda je Weah pogodio za 2:1 vodstvo Stare dame.

Misterija koja traje skoro 30 godina: Otpjevao najtužniju pjesmu pa nestao

Tu se nije stalo sa golovima pa je Mkhitaryan pogodio za 2:2, a onda za vodstvo Intera ponovo je bio siguran Zielinski iz penala.

U osmoj minuti nastavka Dumfries je postigao četvrti gol za Inter i vodstvo od dva gola razlike što je bilo dovoljno da mnogi pomisle da nema više povratka za Juventus.

Međutim, u 71. minuti sjajni Yildiz je smanjio prednost, a onda je osam minuta prije kraja utakmice pogodio za konačnih 4:4.

Inter i Juventus su tako ostali na drugoj, odnosno trećoj poziciji Serije A sa 18 i 17 bodova, dok lidersku poziciju čuva Napoli sa 22 boda.

U narednom kolu Inter gostuje Empoliju, dok će Juventus dočekati Parmu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak