Kadeti upisali historijsku pobjedu protiv Ukrajine i oprostili se od EP

Radiosarajevo.ba
Kadeti upisali historijsku pobjedu protiv Ukrajine i oprostili se od EP
U susretu trećeg kola grupe B Evropskog prvenstva na stadionu „8 km“ u Bakuu kadetska reprezentacija BiH pobijedila je Ukrajinu sa 2:1 golovima Benjamina Hadžića.

Ovom pobjedom naša reprezentacija je šampionat završila na trećem mjestu u grupi iza Njemačke i Austrije, a ispred Ukrajine.

Nakon prekršaja nad Tomasom Dadićem na 20 metara od ukrajinskog gola, slobodan udarac je izveo Benjamin Hadžić, a lopta je pogodila vanjski dio mreže. Dobro je Hadžić šutirao sa distance i u 26', ali je njegov pokušaj završio iznad Luninovog gola.

Ta dva promašaja nisu obeshrabrila mladog Benjamina Hadžića i njegov treći šut je prevario golmana Ukrajine u 39' za prednost našeg tima od 1:0. Samo minutu poslije još jedan fenomenalan udarac Hadžića sa ivice šesnaeterca završio je u rašljama ukrajinskog gola i prednost bh kadeta je udvostručena.

U 53' u igru umjesto Predraga Vladića ulazi Nedim Hadžić koji je već nakon prvog kontakta sa loptom mogao da se upiše u listu strijelaca, ali je njegov šut iskosa sa sedam metara otišao pored gola.

Odličnu priliku Ukrajina je imala u 63'. Olexiy Kashchuk je prevario golmana Filipa Dujmovića, ali je loptu na metar od našeg gola Amir Velić stigao da izbaci u korner.

Prednost kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine smanjena je u 68' kada se u kaznenom prostoru našeg tima najbolje snašao Andriy Kulakov i pogodio mrežu Dujmovića.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

U drugom susretu grupe B Njemačka je pobijedila Austriju sa 4:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak