Janjoš prezadovoljan

Radiosarajevo.ba
Janjoš prezadovoljan

Foto: RadioSarajevo.ba

Trener F.K. Sarajevo Mehmed Janojš bio je presretan nakon sinoćnjeg prolaska Bordo tima u play-off. Podsjetimo, Sarajevo je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladalo švedski Helsingborgs.

Vezano: Sarajevo ide u play-off Lige Evrope

"Presretan sam, ovo je jedan od najsretnijih dana u mom životu. Učinili smo nemoguće i još jednom smo pokazali da je naš klupski fudbal bez razloga podcjenjen. Ovo je zajednička pobjeda svih ljudi koji rade u klubu, ali prije svega navijača i fudbalera. Igrači su ostavili srce na terenu, a naši navijači na tribinama. Pogodak u prvoj minuti malo nas je presjekao, ali i u tim trenucima ja sam vjerovao u svoju ekipu", rekao je Janjoš za SportSport.ba.

"Kada smo u drugoj minuti primili gol, to je značilo da u ukupnom rezultatu gubimo sa 1:3. Međutim, koliko god da nas je to šokiralo, uspjeli smo se oporaviti i ogromnim naporima doći do prolaza", rekao je za Dnevni Avaz Mehmed Janjoš.

Janjoš je za SportSport.ba prokomentarisao i moguće protivnike u četvrtom kolu kvalifikacija: "Sigurno je samo jedno, nećemo se predati s kim god budemo igrali, a nakon naših rezultata u 2. i 3. pretkolu, imam neki osjećaj da će nas mnogi htjeti zaobići. Ostvarili smo i više od planiranog, a još jednom se želim zahvaliti igračima i našim navijačima za ove velike uspjehe."

"Ja sam odbranio samo jedan penal, a momci su realizovali pet. Moj učinak nije ništa bolji od njihovog. Moram reći da sam tokom noći i uoči utakmice imao lijep predosjećaj, kao da sam znao da ćemo proći", rekao je za Alaim, junak utakmice na Koševu.

Sigurno je samo jedno, nećemo se predati s kim god budemo igrali, a nakon naših rezultata u 2. i 3. pretkolu, imam neki osjećaj da će nas mnogi htjeti zaobići. Ostvarili smo i više od planiranog, a još jednom se želim zahvaliti igračima i našim navijačima za ove velike uspjehe", rekao je Janjoš.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak