Ivan Rakitić nakon debija u HNL-u: 'Iznenadio sam se'

0
Radiosarajevo.ba
Ivan Rakitić nakon debija u HNL-u: 'Iznenadio sam se'

Hajduk je u prvom kolu HNL-a na svom terenu uz dosta znoja pobijedio Slaven rezultatom 2:1.

Bijeli su poveli pogotkom Marka Livaje sa bijele tačke u 18. minuti, na 2:0 je povisio Sanyang Bamba u 37. minuti, a strijelac za Farmaceuete bio je Matej Šakota u završnici prvog dijela.

U prvih 11 Hajduka bio je Ivan Rakitić (36), proslavljeni hrvatski veznjak i bivši igrač Basela, Schalkea, Barcelone i Seville. Ovo mu je bio prvi nastup od prve minute za splitski klub. Nakon susreta stao je pred novinare.

Ulice ispunjene građanima i turistima: Osjetite posebnu atmosferu našeg Sarajeva

"Bilo je fantastično. Bilo je jako puno dobrih stvar za prvo kolo. Prelijepo je biti dio ove velike obitelji, jedva sam čekao ovaj trenutak. Lijepo što je bilo ovoliko navijača na stadionu, mislim da je ovo dobra večer za sve hajdukovce“, kazao je Rakitić.

Rakitić je igrao sve do 80. minute, kada ga je zamijenio donedavno standardni prvotimac Hajduka Filip Krovinović.

"Iznenadio sam se, 80 minuta! To je bilo jako dobro, dobro treniram od prvog dana. Vjerujem da će sve biti još bolje i lakše kada upoznam suigrača i trenera", zaključio je bivši hrvatski reprezentativac, piše SportAM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak