Iranci vjeruju samo Ćiri

Radiosarajevo.ba
Iranci vjeruju samo Ćiri

Da bi prihvatili gostovanje 12. avgusta na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase - Koševo Fudbalski savez Irana je tražio isključivo da svoj potpis na ugovor stavi Miroslav Blažević, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Potvrdio je za Nezavisne novine popularni Ćiro, čime je dokazano da gosti nakon loših iskustava iz bliske prošlosti vjeruju samo Blaževiću i nikom drugom iz Fudbalskog/Nogometnog saveza BiH.

Prošle godine je ugovorena utakmica Iran - BiH u Teheranu, ali je tadašnji selektor Meho Kodro odbio odigrati pomenuti meč, nakon čega je i smijenjen sa funkcije prvog stratega. Na klupi najboljeg državnog tima naše zemlje naslijedio ga je upravo "trener svih trenera", koji je predhodno bio i selektor Irana.

"Nažalost, istina je da su Iranci tražili da ja lično potpišem da ćemo sigurno odigrati utakmicu 12. avgusta i razumijem taj njihov zahtjev. Oni su se, nažalost, zbog svima poznatih dešavanja, jednom opekli po pitanju utakmice sa nama i sada su morali na neki način tražiti sigurnost. S obzirom na to da kao njihov bivši izbornik u Iranu imam ugled i veliki kredit, oni su znali da mojim potpisom mogu biti sigurni da će meč biti odigran", rekao je Blažević.

Prvi strateg bh. tima istakao je i da sa nestrpljenjem čeka utakmicu na "Koševu" za koju je već počeo prikupljati informacije, ali i krojiti tim.

"Razmišljam o pozivanju nekoliko novih igrača. Još ne mogu govoriti o njihovim imenima, ali je sigurno da će biti nekoliko novajlija kojima ću pružiti prigodu da se dokažu. Moguće je da ću uputiti pozive i nekim od nogometaša iz Premijer lige BiH, ali ih neće biti puno, jer objektivno nemamo pretjerano veliki kvalitet na domaćoj sceni. Veselim se toj utakmici, jer će to biti posljednja provjera uoči nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici", dodao je Blažević.

Naša reprezentacija u septembru će u kvalifikacijama odigrati gostujuću utakmicu sa Jermenijom (5. septembra), te četiri dana kanije u Zenici na stadionu Bilino polje dočekati Tursku. Zatim će Blaževićevi izabranici 10. oktobra gostovati u Estoniji, a kvalifikacije će okončati na domaćem terenu četiri dana kasnije, kada će ugostiti aktuelnog prvaka Evrope Španiju.

nezavisne.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak