Igrači Bodo/Glimta putovali autobusom 220 metara na utakmicu zbog UEFA-inog pravila

0
Radiosarajevo.ba
Igrači Bodo/Glimta putovali autobusom 220 metara na utakmicu zbog UEFA-inog pravila

Norveški Bodo/Glimt pobijedio je Porto 3:2 u prvom kolu UEFA-ine Europa lige.
 
Norvežani su uspjeli preokrenuti vodstvo Portugalaca. Porto je poveo u osmoj minuti golom Omorodiona, a domaćin je golovima Hogha u 15. te Haugea u 40. došao do 2:1 vodstva. U 62. minuti Hauge je zabio za 3:1, a Gul je 90. postavio konačnih 3:2.

Uoči utakmice igrači Bodo/Glimta bili su primorani na jednu od najkraćih vožnja autobusa ikad.

UEFA-ina pravila nalažu da ekipa u evropskim utakmicama mora stići zajedno u autobusu na utakmicu i to zbog nosilaca TV prava. Tako su fudbaleri norveškog kluba krenuli u 17:05 klupskim autobusom sa stanice u Nordlandu, a minutu kasnije su bili ispred Aspmyra stadiona. Autobus je tako prešao udaljenost od 220 metara. Ovo je inače uobičajena praksa norveškog kluba kada igraju u Evropi.

Norveška izdala potjernicu za muškarcem koji je prodao kobne pejdžere Hezbolahu

"U redu je. Rečeno nam je da tako moramo pa se ne trudimo to mijenjati. Parkiram automobil ispred autobusa, uđem u njega i spremim se za utakmicu, ali je malo smiješno", rekao je junak Hauge.

Nekoliko igrača živi u blizini stadiona i nije im dozvoljeno doći na evropske utakmice direktno na stadion nego moraju doći zajedno svi autobusom.

"UEFA želi da zajedno dođemo na stadion i to će tako uvijek biti", rekao je klupski menadžer Truis Bjerke, koji je domaćin igračima koji ulaze u autobus.

On im dijeli akreditacije koje igrači moraju imati kako bi ušli na stadion. Po pitanju odlaska sa stadiona, ne postoji obaveza da igrači zajedno moraju napustiti objekt.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak