Ibričić: Hrvatska nije bolja od nas

Radiosarajevo.ba
Ibričić: Hrvatska nije bolja od nas

Senijad Ibričić neizostavni je dio BiH reprezentacije koja je apsolutni hit europskih kvalifikacija za SP, piše Index.hr.

U spektakularnaoj fešti na Bilom Polju pala je Belgija, Ćirina ekipa odšrkinula je vrata dodatnih kvalifikacija, a veznjak Hajduka nastavio je s odličnim igrama koje uostalom pruža čitavu sezonu u Hajduku. u Splitu se neće dugo zadržati, njegova je priča postala veća.

Plemeniti igrač asistirao je trenutno najubitačnijem igraču međunarodnog nogometa Edinu Džeki u 15. minuti susreta protiv Belgije.

Bosanski je dijamant svojim drugim pogotkom na toj utakmici zapečatio belgijsku sudbinu u ovim kvalifikacijama, a BiH je na kraju slavila s 2:1 te tako dva puta u razmaku od nekoliko dana slavila protiv izravnog protivnika za plasman dalje.

Sjajni nastupi BiH reprezentacije bili su povod za razgovor s ponajboljim igračem HNL-a koji sa svojim Hajdukom juriša na naslov prvaka Hrvatske.

U razgovoru za Index Ibričić govori o BiH reprezentaciji, euforiji u susjednoj državi, eventualnom ogledu s Hrvatskom te o predstojećim izazovima sa splitskim Hajdukom.

Kakvi su dojmovi nakon velike pobjede nad Belgijom. Euforija se teško stišava?

"Moji su dojmovi fantastični. Baš smo suigrači i ja pričali te zaključili kako sve ovo čini poput nekog sna. Uistinu, ni u ludim snovima se nismo nadali da ćemo protiv Belgijanaca uzeti šest bodova i da ćemo tako dobro gurati u kvalifikacijama.

Belgijanci nisu imali nikakve šanse u Zenici?

"Na početku susreta su djelovali doista jako zbunjeno. Stadion je bio pun sat i pol prije početka utakmice, a mi smo s dva rana pogotka napravili velik posao. Izgubili su moral, mi smo se kasnije dobro branili i na kraju došli do zaslužene pobjede".

Dodatne kvalifikacije su nadomak ruke, prvo mjesto se ipak čini kao nemoguća misija?

"Španjolska će sigurno biti prva u skupini, imaju lakši raspored. Smatram da će biti velika borba za drugo mjesto, sigurno neće biti lako. Sljedeća utakmica s Armenijom u gostima nam je izuzetno važna. Dobijemo li to, mislim da od Turske u Zenici nećemo izgubiti".

Ćiro je spominjao Sarajevo zbog financijske koristi za Savez. Rekao je da će se na Koševu igrati protiv Turske i Španjolske.

"Mislim da ne treba gledati na novac, do sada se vidjelo da nam Koševo ne odgovara. Nitko ne želi da se igra tamo, ne zbog Sarajeva kao grada nego zbog činjenice da nam Zenica odlično leži, tu nam sve odgovara. Vjerujem da ćemo mi igrači dogovoriti sa Savezom i Ćirom da se igra u Zenici. Glupo je riskirati plasman u dodatne kvalifikacije promjenom domaćeg terena".

Pogled prema dodatnim kvalifikacijama, iako još ništa nije riješeno. Koga bi Senijad htio u tim utakmicama?

"Treba dobiti Armeniju i Estoniju u gostima te ne izgubiti od Turske doma. Onda smo sigurno drugi. Protiv koga god ćemo igrati bit će teško. Ne bih volio birati protivnika da ne bi nešto urekao. Jedina želja je da ne igramo s Hrvatskom".

Bojite li se da bi Hrvatska bila prevelik zalogaj?

"Hrvatska je svakako neugodan protivnik, no ne mogu reći da su bolji od nas. Mi imamo odličnu ekipu koja igra odlično. Htio bi da i Hrvatska i mi odemo u Južnu Afriku zato ne želim da se sastanemo u dodatnim kvalifikacijama".

Gdje je BiH pronašla sve te igrače? Svaki dan iskrsne neki novi talent. Igrate odlično, može li vas itko zaustaviti?

"Da, imamo jednu odličnu generaciju koja je spoj mladosti i iskustva. Imamo momčad u kojoj je 25 odličnih igrača te svatko može svakoga zamijeniti, to se vidjelo i protiv Belgije. Moj cimer Džeko zabija kad god stigne, on je strašan, jedan od najboljih napadača u Europi. U ovom trenutku stvarno ne znamo gdje nam je kraj".

Kako ćete onda igrati kada se oporave Ibišević i Salihović?

"Ha, ha... Kad se oni vrate bit ćemo još puno jači, to je sigurno".

Sada je realnost teško gostovanje s Hajdukom u Gradskom vrtu kod Osijeka?

"Moramo sve podrediti cilju, a to je borba za prvo mjesto. Gostovanje u Osijeku je teško. Oni su dosta napaljeni na nas, bit će teško, no mi smo do sada pokazali da smo najbolji, trebali bi dobiti tu utakmicu. Osijek je odlično igrao u Maksimiru, imaju mladu i dobru ekipu s mladim trenerom. Opasni su, no na kraju bi naš kvalitet trebao presuditi".

index.hr/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak