"Ibrahimović je bolji nego ikada, može igrati do 40. godine"

Anadolija
"Ibrahimović je bolji nego ikada, može igrati do 40. godine"
Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda izjavio je da Zlatan Ibrahimović igra bolje nego ikada u karijeri, te da mu se čini da može nastaviti igrati na najvišem novu sve do 40. godine.

Mnogi su smatrali da Ibrahimović koji je u 37. godini odlučio doći u Premier ligu neće na ostrvu moći da se nosi s visokim nivoom fudbala. Međutim, Šveđanin ih je sve demantovao i zasad igra sjajno u dresu Uniteda. Odigrao je 37 takmičarskih utakmica i postigao 24 gola.

"Mislim da je čak i bolji nego kada sam radio s njim u Interu. On je još iskusniji, inteligentniji i bolje razumije igru. On nije samo finišer, nego je jako važan kada se radi o stvaranju šansi. Ibrahimović je vođa. On ima poseban osjećaj, a i posebno se brine za mlađe momke. S fizičkog aspekta gledano, mislim da bi mogao igrati sve do 40. godine", kazao je Mourinho za britanske medije i nastavio:

"Ali, nije sve u fizičkoj spremi. Također je važna mentalna snaga. Jednog dana on će saopštiti svoju odluku i svijet će je morati prihvatiti. Ono što je radio tokom karijere je fenomenalno. Ipak, jednog dana će se probuditi i reći dosta je."

Manchester Unitedu ide dobro ove sezone, iako igra na četiri "fronta". U Premier ligi drže šesto mjesto sa 48 bodova, dva manje od četvrte pozicije koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. U Liga kupu "crveni đavoli" su stigli do finala, u Ligi Evrope su u osmini finala, a u FA kupu u četvrtfinalu.

U nedjelju na Wembleyu od 17.30 sati Manchester United očekuje finale Liga kupa protiv Southamptona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak