Hasan Salihamidžić uplatio 20.000 KM za obnovu Osnovne škole u Jablanici

8
Radiosarajevo.ba
Hasan Salihamidžić uplatio 20.000 KM za obnovu Osnovne škole u Jablanici

U akcije pomoći pogođenima u poplavama u Bosni i Hercegovini uključili su se naši brojni sportisti.

Među njima je i proslavljeni bh. reprezentativac Hasan Salihamidžić, koji je donirao 20.000 KM za obnovu Osnovne škole u svojoj rodnoj Jablanici.

To je potvrdio Jasmin Ligata, projekt menadžer Udruženja Pomozi.ba.

Zastrašujući snimak uragana Milton: Prvi 4K livestream iz svemira otkriva njegovu pravu veličinu

"Malo je reći koliko oni osjete potrebe ovog naroda. Sve to rade u tajnosti, ne žele da se zna koliko i na koji način pomažu. Znam da je golman Ibrahim Šehić uplatio 10.000 KM, koliko je i Džanan Musa. Tu je i Hasan Salihamidžić koji je za obnovu Osnovne škole u Jablanici uplatio 20.000 KM. Vahid Halihodžić je uplatio 50.000 KM. Reprezentativci u fudbalu upravo na Ilidži između sebe prikupljaju novac koji će donijeti i uplatiti za ljude stradale u poplavama", dodao je Ligata.

Humanitarna organizacija Pomozi.ba angažovala je sve svoje kapacitete za pomoć mještanima naselja u Bosni i Hercegovini koja su pogođena nevremenom i poplavama, a posebno u okolini Jablanice i Konjica, gdje je u toku podjela humanitarne pomoći i rad na raščišćavanju puteva.

Zlatko Dalić o poplavama u BiH: "Svi moramo da se uključimo i pomognemo"

Građani su od početka akcije Udruženja Pomozi.ba za pomoć ugroženim u poplavama u Bosni i Hercegovini prikupili više od 2,5 miliona KM.

Više o poplavama u BiH čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak