Hajduk nadoknadio 0:3, ali izgubio na penale

Radiosarajevo.ba
Hajduk nadoknadio 0:3, ali izgubio na penale

Nogometaši Hajduka napravili su čudo i stigli -3 iz prve utakmice finala Kupa Hrvatske. Na žalost po Bile to nije bilo dovoljno da Hajduk osvoji Kup.

Ostvarilo se čudo koje je Ante Miše proteklih dana prizivao, ali niti to nije bilo dovoljno da Hajduk osvoji Kup. Bijeli su u drugom poluvremenu zabili tri gola, dvaput je mrežu zatresao Kalinić, jednom Bartolović, ali kad je došlo do penala modri su bili hladnije glave. Samo nekoliko minuta prije kraja utakmice Miše je u igru uveo Giovannija Rossu; pokazalo se to kao loša odluka.

Povjerenje u ruletu jedanaesteraca trener Hajduka poklonio je iskusnom igraču, ali igraču koji cijelu sezonu gotovo da i nije osjetio žar igre. Rosso je promašio penal, a domaćine nije spasio niti kasniji promašaj Mirka Hrgovića. Ključni jedanaesterac zapao je Srđana Andrića, ali Tomo Butina skinuo je šut Hajdukovog kapetana. U lutriji penala za Hajduk su s bijele točke precizni bili Kalinić, Bartolović i Ibričić, dok su za Dinamo pogodili Bišćan, Sammir, Badelj i Morales.

Hajduk je bio dominantnija ekipa od samog početka utakmice. Prvih 45. minuta unatoč boljoj igri Splićana završeno je bez pogodaka. Dinamo gotovo da nije prešao centar cijelo prvo poluvrijeme.

Hajdukovci su se nadali ranom golu, ali prvi put su mrežu zatresli tek u 56. minuti. Kalinić je pogodio za 1:0 nakon što je naš reprezentativac Ibričić uspio iščeprkati loptu u dvoboju s dva Dinamova stopera. Kale nakon toga nije imao težak posao, tek je pospremio loptu iza Butine. Dvije minute kasnije blitzkrieg bijelih nastavio je naš internacionalac Mladen Bartolović. Gabrić je fantastično nabacio s desne strane, a Bartolović je loptu dočekao na drugoj stativi i pogodio za 2:0.

Kad su shvatili da im Kup klizi kroz ruke, Dinamovci su se probudili. Idućih pet minuta Hajduk gotovo da i nije uspio prijeći centar. Nanizale su se šanse za Chagu, Sammira i Badelja, ali Subašić nije morao intervenirati; Dinamovi šuteri nisu uspjeli naciljati okvir gola. U 75. minuti Splićani su postigli i treći gol. Ovoga puta su se Bartolović i Kalinić udružili; strijelac drugog gola odlično je nabacio, a jedan od najboljih igrača HNL primio je loptu desnom nogom, te iz okreta uputio poluvolej ljevicom za 3:0. Zadnjih 15 minuta prošlo je bez većih uzbuđenja, u pripremi za izvođenje jedanaesteraca.

U lutriji penala za Hajduk su s bijele točke precizni bili Kalinić, Bartolović i Ibričić, dok su za Dinamo pogodili Bišćan, Sammir, Badelj i Morales.

Ključni jedanaesterac zapao je Srđana Andrića, ali Tomo Butina skinuo je udarac Hajdukovog kapetana i tako donio dinamu duplu krunu.

http://www.youtube.com/watch?v=tmgmArd5-k8


"U prvom poluvremenu smo imali sve pod kontrolom i zato smo u drugi dio ušli opušteno. Kod penala sam bio presiguran i to mi se obilo o glavu", rekao je Mirko Hrgović, koji je promašio jedanaesterac.

"Zaslužili smo osvojiti ovaj Kup, ali ne smijemo biti žalosni. Napravili smo veliku stvar, vratili se nakon 3:0 u prvoj utakmici i na to moramo biti ponosni. Za tri dana čeka nas još jedna teška utakmica, želimo je završiti na isti način", rekao je strijelac drugoga gola Mladen Bartolović.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak