Hadžić: Lijepo je biti dio najvećeg bh. kluba

Radiosarajevo.ba
Hadžić: Lijepo je biti dio najvećeg bh. kluba

Emir Hadžić pojačao je fudbalski klub Sarajevo pred početak evropskih nastupa kluba s Koševa. Sjajni napadač izvrsno se uklopio u tim, izborio svoje mjesto u sastavu i u potpunosti opravdao očekivanja navijača i stručnog štaba. 

Hadžić uz dosta entuzijazma govori o nastavku evropske avanture, Premijer ligi i svemu što ga veže za nastupe u bordo dresu.

''Prelijepo sam primljen u novom klubu. Osjećam se kao da sam tu već dugo i uvjeren sam da će iskustvo u fudbalskom klubu Sarajevo obilježiti moju karijeru. Ide nam dobro, ekipa je kvalitetna i sve je podređeno revanš utakmici sa Zetom u kojoj ćemo pokazati da smo bolji i podariti našim navijačima prolaz u posljednju fazu kvalifikacija za Evropa ligu'', govori Hadžić u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba.

Fudbaler rođen u Kaknju na početku profesionalne karijere nosio je dres ljutog rivala svog sadašnjeg kluba.

Željezničar je prošlost, Sarajevo prelijepa budućnost

''U Željezničar sam došao kao mlad igrač u ranoj fazi karijere. Zadržao sam se tamo četiri godine koje uglavnom pamtim po dobrom. 


Iskustvo s Grbavice pomoglo mi je u razvoju karijere, a sada sam skoncentrisan samo na Sarajevo. Presretan sam što sam tu, mislim da možemo napraviti velike stvari i uistinu sam napravio sjajan potez dolaskom na Koševo''

Emir Hadžić rođen je 19. jula 1984. godine u Kaknju. Karijeru je počeo u Rudaru, zatim je igrao za Željezničar, Celje, Čelik, Panetolikos, Istru i Honved. 

Sarajevo je novu sezonu otvorilo neočekivanim remijem s Čelikom na domaćem terenu. Hadžić vjeruje da je sinoćnji meč bio samo trenutak slabosti za njegov tim koji je svu energiju usmjerio na susret sa Zetom.

U Podgoricu po novu pobjedu

''Malo nas je poremetio neočekivan remi s Čelikom na otvaranju premijerligaške sezone. No, sve ekipe u ligi formu su tempirale za početak lige, svi su svježi i spremni a tu je i dodatni motiv za sve timove koji igraju sa Sarajevom.

 

Mi smo sve snage usmjerili na revanš sa Zetom, cijeli klub diše za tu utakmicu koja je svakako najvažniji moment sezone. Želimo novu pobjedu, a poslije toga ćemo se posvetiti Premijer ligi i nadoknaditi sinoć izgubljene bodove'', govori na kraju razgovara za Radiosarajevo.ba fudbaler Sarajeva Emir Hadžić.

Sjajni napadač za Sarajevo je u Evropi već postigao tri gola i nema sumnje da je Bordo tim konačno dobio rasnog strijelca koji će u ovoj sezoni predvoditi napadačku liniju jednog od favorita za titulu prvaka države. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak