Grafite potopio CSKA (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Grafite potopio CSKA (VIDEO)

U utorak su odigrani prvi susreti prvog kola Lige prvaka.

Francuski prvak Bordeaux odnio je bod iz Torina, odigravši sa Juventusom 1:1. Stara dama je u 68. minuti došla u vodstvo golom Iaquinte. Bianconeri su prednost držali svega sedam minuta a onda je Plasil pogodio za veliko slavlje francuskog tima.



Bayern je na otvaranju ovogodišnje Lige prvaka opravdao ulogu favorita na gostovanju kod Maccabija i zasluženo slavio visoku pobjedu od 3:0. Prvih 45. minuta završeno je bez pogodaka, a onda je van Buyten u 64. minuti doveo njemački klub u vodstvo. Na semaforu je 0:1 stajalo do posljednjih pet minuta utakmice, a onda Müller sa dva pogotka u tri minute rješava sve dileme oko pobjednika.

http://www.youtube.com/watch?v=JFp6aCuOU5M


Wolfsburg je pobjedom debitovao u najelitnijem klupskom nogometnom takmičenju. Vukovi su sa 3:1 ispratili moskovski CSKA našeg Elvira Rahimića koji je odigrao svih 90. minuta za svoj tim. Cijelu utakmicu za Wolfsburg odigrali su Džeko i Misimović. Upravo je ovaj drugi u 36. minuti sjajno uposlio Grafitea koji rutinski pogađa za 1:0. Brazilac je pet minuta kasnije fauliran u šesnaestercu, a glavni sudija dosudio najstrožiju kaznu. Precizan sa bijele tačke bio je ponovo Grafite. Dzagoev u 76. minuti bježi domaćoj odbrani i vara Benaglia.

U 86. minuti Džeko se odlično izborio za loptu koja je na kraju došla do Grafitea, a Brazilac postiže svoj treći pogodak u ovom susretu za konačnih Wolfsburg - CSKA 3:1.

http://www.youtube.com/watch?v=PtyPqlSi7lE


Manchester United minimalno je slavio na gostovanju kod Bešiktaša. Jedini pogodak na utakmici postigao je Scholes, nakon solo akcije Nanija.

Navijači na Letzigrund stadionu vidjeli su pravu golijadu u susretu između Zuricha i Reala iz Madrida 2:5. Kraljevski klub je došao u vodstvo golom Ronalda u 27. minuti , a na 0:2 povisio je Raul u 34. minuti. Do kraja poluvremena još jednom se tresla mreža domaćina, a strijelac je bio Higuain.

U 64. minuti Margairaz iz jedanaesterca smanjuje na 1:3, a samo minut kasnije Aegerter vraća švicarski klub u igru. Real Madrid je ipak prejaka ekipa da bi sebi dopustila kiks na otvaranju takmičenja, te je golovima Ronalda i Gutija u posljednja dva minuta rutinski utakmicu privela kraju.

http://www.youtube.com/watch?v=nVLHng7bWjc


Milan, kojem ne ide najbolje u domaćem prvenstvu, odnio je sva tri boda sa Velodroma, savladavši domaći Marseille sa 1:2. Italijani su u vodstvo došli u 28. minuti golom Inzaghija. U četvrtom minutu nastavka Heinze poravnava na 1:1. Ipak Inzaghi u 74. minuti ponov trese mrežu Olimpiquea za veliko slavlje Rossonera.

http://www.youtube.com/watch?v=U3E3P-UY_0M


Najmanje golova postignuto je u grupi D. Kiparski APOEL iznenadio je na gostovanju u Madridu i kući odnio bod, odigravši sa domaćim Atleticom bez pogodaka.

Chelsea je minimalno sa 1:0 savladao Porta. Jedini pogodak na utakmici postigao je Anelka u 48. minuti. Treba dodati i to da je drugi igrač Porta Fernando u posljednja dva minuta zaradio dva žuta kartona.

Groupa A
Juventus 1 - 1 Bordeaux
Maccabi Haifa 0 - 3 Bayern Munich

Groupa B
Besiktas 0 - 1 Manchester U.
Wolfsburg 3 - 1 CSKA Moscow

Groupa C
Marseille 1 - 2 AC Milan
Zurich 2 - 5 Real Madrid

Groupa D
Atletico Madrid 0 - 0 APOEL Nicosia
Chelsea 1 - 0 FC Porto

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak