FK Željezničar uoči utakmice s Borcem: 'Ovom odlukom dovodeni smo u podređen položaj'

1
Radiosarajevo.ba
FK Željezničar uoči utakmice s Borcem: 'Ovom odlukom dovodeni smo u podređen položaj'

FK Borac je u petak, 10. novembra 2023. godine, u 16.22 sata obavijestio FK Željezničar da je MUP RS-a donio odluku o zabrani dolaska navijača FK Željezničar na utakmicu 14. kola Premijer lige BiH protiv FK Borac zbog bezbjednosnih razloga.

O zabrani gostovanja oglasio se FK Željezničar:

"Iako su naši navijači i Klub uredno najavili gostovanje i organizovani dolazak, MUP RS-a je u petak donio odluku da naši navijači ne mogu prisustvovati utakmici.

Poznati meteorolog objavio prognozu do kraja maja. Mnogima se neće dopasti

FK Borac je izrazio žaljenje, ali istakao da ne mogu utjecati na odluke MUP-a. Podsjetimo, našim navijačima nije bio dozvoljen ulazak u Banja Luku ni u aprilu ove godine kada je Željezničar igrao protiv Borca.

Smatramo da se ovom odlukom dovodi naš prvi tim u podređen položaj u utakmici 14. kola Premijer lige BiH, zbog izostanka podrške naših navijača.

Zvanično: Navijačima FK Željezničar zabranjen dolazak u Banja Luku

Također, želimo istaći da smo u ovosezonskoj utakmici odigranoj na Grbavici poduzeli konkretne radnje u saradnji sa MUP-om KS-a, te na taj način obezbijedili siguran i neometan dolazak i odlazak navijača FK Borac sa našeg stadiona.

Zbog čega MUP RS-a ne želi da obezbijedi dolazak naših navijača i dalje nam nije jasno, jer nismo dobili nikakav validan argument i obrazloženje.

Također, želimo skrenuti pažnju na ograničavanje broja karata za naše navijače na svega 250. Iako 5% kapaciteta stadiona u Banjaluci iznosi oko 480 mjesta. Na našem stadionu je gostujućim navijačima klubova sa kojima imamo reciprocitet obezbijeđen besplatan ulaz i 5% kapaciteta Stadiona Grbavica.

FK Željezničar nastavit će i u budućnosti poštovati propise i gostujućim navijačima osiguravati najbolje uslove za gledanje utakmica", saopćeno je iz FK Željezničar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak