FK Željezničar trenera bira na kraju sezone, Amar Osim tri puta pozivan

A. S.
FK Željezničar trenera bira na kraju sezone, Amar Osim tri puta pozivan

Fudbalski klub Željezničar jučer je ostao bez trenera – Milomir Odović je donio odluku da napusti kormilo Plavih.

Svoj odlazak je za portal Radiosarajevo.ba pojasnio „da nije mogao izdržati sve ove poraze“.

Oglasio se Milomir Odović i pojasnio zašto više nije trener Želje

Ljubitelji nogometa, navijači, simpatizeri, ali i svi oni kojima je Željo u srcu, odmah su počeli tražiti novo rješenje za klupu.

Amar Osim kao najtrojeniji trener Fudbalskog kluba Željezničar. A da je tako potvrđuje i stav Kluba.

S obzirom na to da se protekla 24 sata od odlaska Odovića, Osim u sportskoj javnosti spominje kao idealni nasljednik za klupu Plavih, portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je čelnika Fudbalskog kluba Željezničara.

Na naš upit da se „u javnosti Amer Osim spominje kao idealno rješenje i kakva je mogućnost njegovog ponovnog angažmana“ iz Press službe FK Željezničar smo dobili odgovor.

„Kada je u pitanju izbor novog šefa stručnog štaba više informacija će biti poznato po završetku prvog dijela sezone. Što se tiče Amara Osima, na inicijativu rukovodstva FK Željezničar razgovori s njim oko povratka su obavljeni u nekoliko navrata, krajem 2017. godine te dva puta u tekućoj godini, ali dogovor nije postignut“, navodi se u odgovoru Press službe FK Željezničar na naš upit.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak