FK Željezničar se javno pohvalio: Uporedili brojeve iz ove i prethodne sezone, razlika ogromna

0
Radiosarajevo.ba
FK Željezničar se javno pohvalio: Uporedili brojeve iz ove i prethodne sezone, razlika ogromna

FK Željezničar oglasio se slikom na svom Facebook profilu te uporedio razne parametre iz prethodne sezone s ovom, te su se tako pohvalili svojim napretkom. 

Prethodna sezona je bila turbulentna za ekipu koja je šest puta osvajala Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Šesto mjesto i nevjerovatna razlika od 41 boda iza prvoplasiranog Zrinjskog je skoro pa sramotno za klub ovog renomea. 

Ipak, Plavi su uspjeli da okrenu situaciju. Još uvijek nisu u borbi za titulu, koju suvereno drže Mostarci, ali su iz Željezničara svakako htjeli da se pohvale svojim napretkom

Tučnjava na granici Hrvatske i Crne Gore: Otac i sin završili u Hitnoj pomoći

U objavi su uporedili situaciju nakon 22 odigrane utakmice prošle i ove sezone. Imaju šest bodova više u ligi i dalje su prošli u kupu ove sezone, gdje imaju pozitivan rezultat pred narednu rundu. 

Još treba reći kako su postigli daleko više pogodaka. Ove sezone su postigli 27, za razliku od 18 golova koje su postigli prethodne. Također, ove godine im je gol razlika pozitivna, iako su primili dva gola više. 

Sloga - Željezničar: Santos doveo Plave do pobjede

Najveća promjena im je svakako u broju gledalaca. Nakon 22 utakmice prošle sezone je Željezničar gledalo 44 hiljade ljudi. Ove sezone, do danas, Željezničar je gledalo nevjerovatnih 77 hiljada ljudi

Sarajevski tim još uvijek ima prostora za napredak, ali svakako treba prepoznati rad i trud ovog kluba, posebno imajući u obzir uslove u kojim se nalaze

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak