FC Barcelona će nakon 27 godina uraditi nevjerovatan potez? Planiraju senzaciju u svijetu nogometa

0
Radiosarajevo.ba
FC Barcelona će nakon 27 godina uraditi nevjerovatan potez? Planiraju senzaciju u svijetu nogometa

Barcelona će uskoro povući neočekivan potez jer planira raskinuti ugovor s proizvođačem opreme Nike, koji traje od 1998. godine, javio je katalonski Sport.

Iako klubu godišnje ovaj ugovor donosi čak 85 miliona eura (166,2 miliona KM), u Barceloni su nezadovoljni i u potrazi su za alternativnim rješenjem.

Kako piše Sport, čelnici Blaugrane spremni su napraviti revolucionaran potez i kreirati sopstveni brend koji bi proizvodio opremu za prvi tim i La Masiju.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Jasno je da tako Barcelona planira da poveća tu vrstu prihoda jer trenutno od Nikea dobija samo procenat od ukupne zarade koju donese prodaja dresova i ostale opreme.

Druga opcija je potpis ugovora s Pumom, koja nudi nešto više od 100 miliona eura (195,5 miliona KM) po sezoni katalonskom gigantu, ali predsjednik Barcelone Joan Laporta još je prije nekoliko sedmica najavio osnivanje vlastitog brenda u izjavi za RAC1.

Barcelona u novom problemu: Nemilosrdna La Liga Kataloncima nanijela novi težak udarac

U Barceloni s Nikeom žele raskinuti na sporazuman način jer bi u suprotnom američki brend mogao prijaviti klub zbog kršenja ugovora koji traje do ljeta 2028. godine, javlja AMSport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak