Fantastičan derbi pripao Željezničaru: Tuzla City poražena na Grbavici

0
A. S.

Nogometaši Željezničara na Grbavici su odigrali sjajnih prvih 45 minuta, što je bilo dovoljno da slave pobjedu od 2:1 nad Tuzla Cityjem u derbi susretu 13, kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Plavi sa Grbavice su maestralno odigrali prvo poluvrijeme. Poveli sa 2:0, a to je bilo najboljih 45 minuta u ovoj sezoni.

Prvo poluvrijeme

Već na startu susreta, Željezničar je imao dobru šansu. Igrala se četvrta minuta kada je Fejzić odbranio šut Crnčevića.

Poznat identitet muškarca koji je poginuo na kvadu na Kozari

Minutu kansije Željo je poveo. Vedran Vrhovac je bio najviši u skoku nakon centaršuta Boje iz kornera i doveo Plave u vodstvo od 1:0.

Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Željo i Tuzla City odigrali derbi susreta na Grbavici

U 23. minuti igrači Tuzla Cityja stigli su do izjednačenja na utakmici protiv Željezničara, ali je pogodak Sulejmana Krpića poništen zbog ofsajda

U trenucima kada su gosti napadali, Željezničar je poveo 2:0. Juričić je dodao loptu do Zdunića, koji pogođa mrežu gostiju za 2:0.

Do tog momenta to je bilo najbolje poluvrijeme pulena Tome Ivkovića ove sezone.

Drugo poluvrijeme

U drugom poluvremenu gosti su bili bolji. Prvo je Adnan Džafić imao dvije lijepe prilike u 51. i 53. minuti, ali nije uspio zatresti mrežu golmana Bendera.

Džafić je treću sreću imao u 65. minuti kada je prepolovio prednost Željezničara i smanjio na 1:2. Domaći su bili neoprezni, dozvolili su previše prostora Džafiću, koji se majstorski zatresao mrežu domaćeg tima za svoj peti pogodak u ovoj sezoni.

Nakon primljenog gola Željo se otvorio, a najbolju priliku imao je Vedran Vrhovac koji je u 80. minuti propustio sjajnu šansu nakon centaršuta Nedima Mekića.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao - ostalo je 2:1 za Željezničar.

Plavi su tako došli do nove pobjede na Grbavici, a Tuzla City ostao bez važnih bodova u utrci sa Zrinjskim za prvaka Bosne i Hercegovine.

Loading...

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak