Ermin Zec: U igri su Werder Bremen i Stuttgart

Radiosarajevo.ba
Ermin Zec: U igri su Werder Bremen i Stuttgart

Napadač i najbolji klupski strijelac Šibenika u protekloj sezoni Ermin Zec još uvijek ne zna gdje će nastaviti karijeru.

Odavno se zna da je Zecov prioritet Bundesliga gdje su nakon prošlosezonskih partija Džeke, Ibiševića, Misimovića i Salihovića u dresu Wolfsburga i Hoffenheima bosanskohercegovački nogometaši posebno na cijeni.

Rodić je u Hajduk prešao za 200 tisuća eura. Zar Zec vrijedi 15 puta više?

Bugojanskom napadaču sasvim sigurno se ne sviđa ovo odugovlačenje i neizvjesnost koja ga sve više prožima, pogotovo ako se zna da je njegov dojučerašnji kolega Ivan Rodić u Hajduk prešao za 15 puta manju odštetu. Svjestan je Zec da razlika nije i ne može biti tolika, a u razgovoru za Index iznio je svoje viđenje cijele situacije:

"Moj menadžer i ja smo u kontaktu s nekim bundesligaškim klubovima, ali prepreka eventualnom transferu je previsok odštetni zahtjev koji traži Šibenik", kazao je Ermin i zatim konkretno kazao:

"U igri su Werder Bremen i Stuttgart, ali čini mi se da od toga neće biti ništa ukoliko Šibenik i dalje bude tražio tri milijuna eura na ime odštete."

Status najboljeg šibenskog nogometaša sada je prilično nezahvalan, redovito trenira i pod ugovorom je s timom sa Šubićevca svjestan kako mu jedna za drugom izmiču prilike za dokazivanjem na puno većem nivou od kluba koji je uoči nove sezone napustilo sedam glavnih igrača.

Zec se posljednjih mjeseci često spominjao u kontekstu prelaska u Hajduk, a danas o tome kaže: "Iako bih se volio okušati u Bundesligi i premda mi je inostranstvo prioritet, ne bih imao ništa protiv da odjenem Hajdukov dres. Veliki je to klub, takva ideja svakako intrigira", zaključio je Zec.

S obzirom na već dogovoreni posao oko Nikole Kalinića od kojega će Hajduku na račun sjesti pet milijuna eura, nije nemoguće da Zec Šibenik zamijeni Splitom, a o Zecu bi kao brzancu odličnog osjećaja za gol mogla razmisliti i Uprava Hajduka koja je u potrazi za novim napadačem najavila dolazak na probu 20-godišnjeg napadača iz Gane.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak