Ermedin Demirović pred duel s Real Madridom: "Igrati Ligu prvaka na Bernabeuu je ispunjenje sna"

0
Radiosarajevo.ba
Ermedin Demirović pred duel s Real Madridom: "Igrati Ligu prvaka na Bernabeuu je ispunjenje sna"

Napadač bh. reprezentacije i njemačkog Stuttgarta, Ermedin Demirović (26), uoči debitanskog nastupa u Ligi prvaka protiv Real Madrida na Santiago Bernabeuu govorio je za špansku Marcu.

Demirović je postigao četiri gola u pet odigranih utakmica za Stuttgart, a na početku razgovora je istakao da se nalazi u dobroj formi.

"Istina je da sam u dobroj formi. Osjećam se jako dobro u novom klubu i nastavio sam igrati dobro kao u prethodnom klubu Augsburgu. Timu igra dobro, a to je najvažnije. Ubijeđen sam da ćemo se dobro pokazati na Bernabeuu".

Nesreća u centru Sarajeva: Jedna osoba prebačena na KCUS

Demirović će debi u Ligi prvaka imati na jednom od najljepših stadiona na svijetu Santiago Bernabeuu.

"To će biti veoma posebno za mene. Ostvarenje sna je debitovati u Ligi prvaka i igrati na jednom od najboljih stadiona na svijetu protiv najboljeg kluba na svijetu. Imao sam sreću da svoj prvi meč kao profesionalac odigram na Camp Nou s Alavesom, a sada ću igrati u Ligi prvaka na Bernabeuu. To je nevjerovatno".

Nezaustavljivi Zmaj brine Kraljeve. Španski mediji pišu: 'Demirović upozorava Madrid'

Bh. reprezentativac je za sebe kazao da je ratnik i igrač koji se nikada ne prestaje boriti na terenu.

"Ja sam ratnik, igrač koji se nikada ne prestaje boriti. Kao napadač volim da dajem golove i to je ono što tražim. Ako ne postižem golove, onda dajem sve od sebe da pomognem timu. Ima me na svakom dijelu terena. Tražim prostor, idem u borbu sa defanzivcima. Kako sam i rekao, ja sam ratnik na terenu".

Protiv Reala će na suprotnoj strani imati jednog od najboljih stopera današnjice Antonija Rudigera.

"Bit će to sjajna borba jer je Rudiger jedan od najboljih defanzivaca na svijetu. Bit će to zanimljiv duel. U Madridu su svi sjajni igrači i nebitno koga pogledate vidjet ćete igrača svjetske klase. Za mene je igranje protiv Rudigera veliki izazov".

Demirović je otkrio da mu je idol njegov otac, a u sportu Edin Džeko i Zlatan Ibrahimović.

"Otac je moj uzor i uvijek će biti broj jedan. Kada je riječ o sportu, to su Zlatan Ibrahimović i Edin Džeko. Džeko je moj uzor u mojoj državi, jedan od najboljih igrača na svijetu i uvijek sam mu se divio. To što mogu da igram sa njim u reprezentaciji je ispunjenje sna", kazao je Demirović i dodao:

"Otac mi je sve u životu. Uvijek me podržavao, podizao me u najtežim trenucima karijere. Pružio mi je sve, otkako sam bio dijete, vodio me je na treninge, na utakmice…".

Istakao i da su u njegovoj porodici svi ponosni i uzbuđeni što će igrati protiv Reala te da bi eventualni gol protiv aktuelnog osvajača Lige prvaka bio ispunjenje sna.

Počinje nova sezona Lige prvaka: Historijska izmjena pravila

Također, kazao je da mu je trebalo 50 ulaznica da bi poveo porodicu i prijatelje u Madrid, ali je na kraju dobio 10.

"Imat ću mnogo navijača na Bernabeuu. Nije lako nabaviti karte za utakmicu u Madridu, ali imam 10 ulaznica. Iskreno da vam kažem, trebalo mi je bar 50. Tu će biti supruga, porodica, menadžeri, prijatelji. Volio bih postići gol protiv Reala i to bi mi bilo ostvarenje sna. Ipak, najvažnije je da ekipa odigra dobro. Da izvučemo remi ili da pobijedimo. Zašto ne?".

Meč između Real Madrida i Stuttgarta počinje u 21 sat, a direktno će ga prenosi Arena Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak