Džeko vratio samopouzdanje

Radiosarajevo.ba
Džeko vratio samopouzdanje

Na gostovanju kod Schalkea Edin Džeko je postigao dva gola i tako prekinuo lošu golgetersku formu, kao i lošu seriju Wolfsburga u Bundesligi.

Bh. reprezentativac je tako u crno zavio svoga bivšeg trenera Felixa Magatha, koji od ove sezone s klupe predvodi Schalke.

"Izbacio sam svu nervozu i negativnu energiju koja se sakupila na početku sezone i sputavala me. Drago mi je što sam pomogao ekipi da izađemo iz krize u Bundesligi. Ovo nam je bila veoma važna pobjeda, jer smo dobili dvije utakmice u nizu i vjerujem da smo se vratili na pravi kolosijek. Veoma mi je bitno što sam postigao golove za samopouzdanje. Nadam se da ovdje neće stati i da će novi golovi doći već u srijedu, kada gostujemo Kolnu u utakmici Kupa Njemačke" - rekao je Džeko za Dnevni avaz.

U naredna tri kola Wolfsburg ima nešto lakši raspored i priliku da se priključi vodećima na tabeli.

"Prvo dočekujemo Hannover pa gostujemo Bochumu i domaćini smo M'gladbachu. Vjerujem da možemo osvojiti svih devet bodova i napraviti mini seriju od četiri pobjeda. U međuvremenu, cilj nam je da osvojimo još koji bod u Ligi prvaka koji bi nas približio drugom mjestu u grupi", dodao je Džeko.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak