Džeko strijelac u porazu Wolfsburga (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Džeko strijelac u porazu Wolfsburga (VIDEO)

U srijedu je odigrano preostalih osam utakmica i 2. kola Lige prvaka. Wolfsburg je proažen od Manchestera, Milan pretrpio težak poraz od Zuricha, a Bayern i Juventus podijelili bodove.

Manchester - Wolfsburg 2:1

Nogometaši Manchester Uniteda nadoknadili su rezultatski manjak i slavili 2:1 pobjedu protiv Wolfsburga u utakmici 2. kola skupine B Lige prvaka.

Igrala se 56. minuta utakmice kada je Makoto Hasebe uputio krasnu loptu s lijeve strane u šesnaesterac domaćina, gdje je najviši bio bh. reprezentativac Edin Džeko, te glavom poslao loptu iza leđa van der Sara. Šok koji su doživjeli igrači Manchestera u tom trenutku gotovo da je nemjerljiv s tugom koja je pogodila Wolfsburgove igrače samo tri minute kasnije. Ryan Giggs izveo je slobodan udarac za 1:1, precizno naciljan u gornji lijevi ugao gola Diega Benaglija, međutim, odbivši se od živoga zida lopta je promijenila smjer i uhvatila čuvara mreže na krivoj nozi.

http://www.youtube.com/watch?v=_i1quRX5ZIY


Sudjelovao je Giggs i kod pobjedničkog gola za svoju ekipu. U kombinaciji s Dimitrom Berbatovim, koji je zamijenio Michaela Owena, zakomplicirao je situaciju pred golom njemačkih prvaka, a potom je lopta došla do Michaela Carricka koji odmjerenim udarcem s vrha kaznenog prostora pogađa za pobjedu u 78. minuti utakmice koja je “crvene vragove” promovirala u lidera skupine.

CSKA - Bešiktaš 2:1

CSKA našeg Elivra Rahimića svladao je sastav Bešiktaša 2:1, te tako ubilježio prve bodove u ovosezonskom izdanju elitnog nogometnog klupskog natjecanja. Turski predstavnik je i nakon druge utakmice s nulom na bodovnom kontu. Prvi pogodake postigao je Alan Džagojev u sedmoj minuti utakmice projektilom s više od dvadeset metara u suprotni gornji gornji ugao Rüştüa Reçbera. Dugogodišnji golman Turske kapitulirao je i u 61. minuti nakon što je Miloš Krasić s lijeve strane probio obranu i ušao u šesnaesterac te prizemnom loptom povisio na 2:0. Konačnih 2-1 u drugoj minuti sudaijskog produžetka postigao je Ekrem Dag.

http://www.youtube.com/watch?v=xbeNI3ZWQOw


Treba dodati i to da je naš reprezentativac u igru ušao u 64. minuti.

Bordeaux - Maccabi 1:0

Bordeaux je sa 1:0 savladao Maccabi iz Haife. Sve do 82. minute susreta na Chaban-Delmas stadionu rezultat je glasio 0:0, a tada je Michäel Ciani pogodio mrežu Nira Davidovitcha.

Bayern - Juventus 0:0

Mnogo mirnije bilo je u Münchenu, gdje su Bayern i Juventus podijelili bodove odigravši 0-0, uz ukupno ubilježena po dva udarca u okvir protivničkog gola s obje strane.

Oba tima mogu imati razloga za zadovoljstvo, budući da niti nakon drugoga kola ne znaju za poraz. Ipak, torinskoj Staroj dami ovo je već druga podjela bodova, dok je bavarski predstavnik pobjedi protiv Izraelaca iz prvoga kola, sada pridodao bod.

Milan - Zurich 0:1

Nogometaši Züricha priredili su svakako najveće iznenađenje 2. kola Lige prvaka i savladali Milan na San Siru s minimalnih 1-0. Jedini gol na utakmici postigao je finski igrač Hannu Tihinen u 10. minuti. Ubacio je Milan Gajić iz kornera, nesmotrena obrana Milana ostavila je Tihinena samoga u sredini, a ovaj je lijepo, petom s ruba peterca poslao loptu u donji desni kut i zatresao mrežu Marca Storarija.

http://www.youtube.com/watch?v=QUHPPNcF1WE


“Rossoneri” su od trenutka kada su primili gol, preuzeli kontrolu igre u svoje noge, imali više loptu u svom posjedu i pritiskali gol Züricha, ali bili su to pokušaji koje je švicarska ekipa lakoćom branila. Nakon posljednjeg sučevog zvižduka “rossoneri” su ispraćeni zvižducima polupraznih tribina.

Real Madrid - Marseille 3:0

U drugoj utakmici skupine C Real Madrid je s lakoćom došao do pobjede nad Marseilleom na Santiago Bernabeu. Slavio je “kraljevski klub” u režiji Cristiana Ronalda 3-0 pobjedu, a Portugalac je bio inspiriran čemu svjedoče i dva postignuta gola i izboreni jedanaesterac.

Do poluvremena su mreže mirovale, a onda Ronaldo u 58. minuti na asistenciju Pepea pogađa za 1-0 smireno ispod golmana Mandande. Ronaldo je šest minuta potom izborio i jedanaesterac nakon što ga je u kaznenom prostoru oborio Souleymane Diawara, koji je zbog tog starta zaradio isključenje. Precizan s bijele točke bio je Kaka.

Ronaldo je svoju sjajnu večer okončao i golom u 64. minuti nakon malonogometne akcije u kojoj je on bio egzekutor, a Karim Benzema asistent. Bio je to Portugalčev četvrti ovosezonski gol u Ligi prvaka.

Porto - Atletico Madrid 2:0

Chelsea je slavio na gostovanju kod Apoela u Nicosiji sa 1:0.

Jedini gol za Chelseajevu drugu ovosezonsku pobjedu zabio je francuski napadača Nicolas Anelka u 18. minuti na asistenciju Luciana Belletti. Chelsea je imao kontrolu utakmice od početka do kraja, ali treba pohvaliti i kiparski tim koji je pružao solidan otpor. Ipak, gol Petra Čecha nije bio ozbiljnije ugrožen i Chelsea se djelomično iskupio za gostujući prvenstveni poraza od Wigana (3-1) prošlog vikenda.

APOEL - Chelsea 0:1

Porto je na svom Dragau pobijedio madridski Atletico 2:0. Porto je iskoristio prednost domaćeg terena protiv Atletica, kao i slabu formu španskog tima za upisivanje tri boda. Strijelci za 2-0 pobjedu Porta bili su Kolumbijac Radalem Falcao i Portugalac Rolando u 75., odnosno 82. minuti.

Posebno je lijep bio prvi gol Porta, koji je Falcao zabio na asistenciju Hulka petom, dok je Rolando pospremio odbijanac u mrežu za konačnih 2-0 iz neposredne blizine nakon što je prethodno udarac Bruna Alvesa zaustavila vratnica.

sportskenovosti.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak